Degradatie dreigt voor Texel'94

In een wedstrijd met weinig hoogstaand spel, waarbij de punten voor beide partijen belangrijk waren, trok de thuisclub uiteindelijk aan het langste eind.

Kleine Sluis kon de punten goed gebruiken om in de race te blijven voor de begeerde tweede plaats en de eilanders hebben de punten broodnodig om de dreigende degradatie te ontlopen. Er zal een keer gewonnen moeten worden om meer lucht te krijgen.en afstand te nemen van de gevarenzone.De Texelaars werkten hard tegen de ploeg uit de Annapaulownapolder. De eilanders startten met tegenwind. Kleine Sluis startte als favoriet. De beste kans in de wedstrijd was voor de bezoekers. Reeds in de derde minuut kreeg Jeroen Vlaming een droomkans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na goed doorlopen op de keeper van de tegenstander bij een dieptepass, veroverde de Texelaar de bal. Voor een leeg doel schoot de aanvaller over. De tegenaanval van de polderclub leverde ook geen succes op. Na een klein kwartier, toen de thuisclub meer druk zette, werd de 1-0 gescoord. Kort hierop kreeg Texel '94 een hoekschop te nemen, die met weinig moeite door de defensie van de gastheren werd afgeslagen. Sander de Haan schoot in de 35e minuut nog eens naast het vijandelijke doel. Kort daarop ontsnapte Texel'94 aan een grotere achterstand toen de bal via de lat buiten bereik van Dennis Schouwstra over het doel ging. De Texelse voorwaartsen hadden omstreeks de 40e minuut meer moeten doen met de indraaiende bal van de rechterkant van Jeroen Vlaming. Op slag van rust werd een vrije trap van de gasten vanaf 20 meter rakelings naast het vijandelijke doel geschoten. Bij het begin van de tweede helft met windvoordeel gingen de bezoekers voortvarend van start. Een kopbal ging ternauwernood naast het vijandelijke doel en meteen erop redde de doelman van de gastheren zijn team door de bal van de voet van de Texelse aanvaller weg te grissen. Het spel golfde in deze fase snel op en neer. In de 52e minuut redde Dennis Schouwstra met een ferme snoekduik zijn ploeg van een grotere achterstand. Beide teams kregen in deze fase kansjes, maar hadden het vizier niet op scherp. Er werd door beide teams hard gewerkt met weinig wapenfeiten. Doordat een der Kleine Sluis-spitsen bij een doorbraak de bal niet onder controle kreeg, ging de kans verloren. Dennis Schouwstra voorkwam in de 81e minuut een tweede tegentreffer door zich met doodsverachting voor de voeten van de vijandelijke schutter te werpen. Rond de 85e minuut juichte heel Kleine Sluis al voor een tweede goal van hun favorieten. De bal werd door de Texelse keeper met assistentie van een der verdedigers al of niet voor de doellijn het veld ingewerkt. Doellijntechnologie zou hier voor de oplossing kunnen zorgen. De wind wakkerde aan tot stormkracht en het spelpeil daalde. Komende zondag speelt Texel '94 thuis aan de Haffelderweg tegen Koedijk..