30-jarig bestaan en slotavond

Oudeschilder Visserskoor

Het Ouderschilder Visserskoor houdt zaterdag 2 mei de bekende slotavond in het Skiltje in Oudeschild, dit mede ter afsluiting van het winterseizoen.

Het repertoire wat ten gehore wordt gebracht brengt een flink aantal nieuwe liedjes waar de hele winter op gerepeteerd is. Tevens zal dit optreden in het teken staan van het 30-jarig bestaan Oudeschilder Visserskoor, dat is ontstaan tijdens een bonte avond in 1985 in het Skiltje. Van de groep zangers die er toen bij waren zitten er nog 6 op het koor, zij zijn afgelopen februari al gehuldigd. Alle anderen die er tijdens deze bonte avond bij waren, krijgen een uitnodiging voor deze slotavond. Op deze avond heeft het koor ook een gastoptreden uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Dit bestaat uit een muzikaal accordeon optreden van Naggerus, zij spelen voornamelijk Ierse en Wereldmuziek.'Vermeldenswaardig is ook dat onze vaste drummer, de 80 jarige Piet Kingma, het wat rustiger aan wil doen, hiervoor hebben we Nish Barnhard bereid gevonden om deze taak op zich te nemen', laat het Visserskoor via een persbericht weten. Tijdens de slotavond zullen de drumstokjes ceremonieel van Kingma aan Barnhard worden overgedragen, overigens blijft Kingma als reservedrummer nog wel achter de hand voor het koor.

Het optreden in 't Skiltje begint om 20.00 uur, kaarten kosten €5,- en kunnen aan de kassa gekocht worden. De kaarten zijn ook op de verschillende voorverkoopadressen te koop.

De voorverkoopadressen zijn: Oudeschild: Familie Zijerveld, Heemskerckstraat 47; Spar Kalverboer aan de Vlamkast; de Texelse Bierbrouwerij aan de Schilderweg; Voordeelland aan de Heemskerckstraat. Oosterend: Fam. F. Boon, Cor Bremerstraat 5. De Cocksdorp: Fam. P. Harman, Kikkertstraat 7. Den Burg: Blokker aan de Parkstraat; Expert, Waalderstraat; Fam. Ellen, Beatrixlaan 76, Fam. C Witte; Achterom 21. De Koog; Primera Mets. Dorpsstraat.