Degradatienood ZDH stijgt

De achterstand tussen de hekkensluiter en de nummer voorlaatst is hierdoor opgelopen tot zes punten. ZDH begon goed aan de wedstrijd en zag spits Mike de Bruijn uit de draai naast schieten.

De routinier was voor de wedstrijd door voorzitter Nico van Heerwaarden gehuldigd voor zijn 350ste wedstrijd voor de Zwaluwen.

Ook daarna deed ZDH niet onder voor de gasten. De thuisploeg speelde gewoon een sterke eerste helft, met goed positiespel, zuivere passing en het op de juiste momenten druk zetten op de tegenstander.

Halverwege kwam ZDH op voorsprong, toen Remco Boogaard een indraaiende corner nam en de aanvoerder van DTS de bal onder druk van Gijs de Graaf in eigen doel werkte. Lang kon niet van deze voorsprong worden genoten. Een paar minuten later scoorden de gasten na een vlotlopende aanval de gelijkmaker.

Maar ook in het vervolg bleef ZDH sterk voetballen. Aanvoerder Hidde Struick verdeelde het spel goed en ook de verdediging stond als een huis. Keeper Daniël Bakker bleek vrijwel geen last meer te hebben van zijn gekneusde voet.

Vlak voor rust schoot Boogaard vanuit een moeilijke hoek hard op de kruising. Direct na hervatting ging het echter mis, toen ZDH zich bij een kort genomen corner liet verrassen. Daarna kregen de Zwaluwen het lastig. Met de wind in de rug schakelde DTS een tandje bij. Na ruim een uur werd het na een knappe aanval 1-3.

Dat was in feite al de genadeslag, want ZDH was niet bij machte het de defensie van DTS lastig maken. Vermeldenswaardig was wel de energie die Timo Westdorp aan de dag legde.

Op zaterdag had hij nog gevoetbald met ZDH A1 en twee keer gescoord. Met het eerste elftal startte hij als linkshalf, na het in de ploeg komen van Jurn Goënga voor Peter Zijm verhuisde Westdorp naar de positie van rechtsback. Hij vervulde zijn taak uitstekend. Twintig minuten scoorde DTS opnieuw. Opnieuw lag een kort genomen corner aan de basis. De 1-4 bleek ook de eindstand.

Er wachten ZDH nog vier wedstrijden, waarin de ploeg nog een ultieme poging zal willen doen om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen.

Zondag spelen de Zwaluwen in Heerhugowaard tegen Hugo Boys. In Den Hoorn hield ZDH deze ploeg in december op 2-2.