De volwassenen van Oudeschild doen Sister Act.
De volwassenen van Oudeschild doen Sister Act. Foto: Jeroen van Hattum

Finale playbackshows

Leuke acts, mooie kleding en goed verzorgde optredens. De Texelse finale van de playbackshows was zaterdagavond leuk om naar te kijken. De finale werd gehouden in Question Plaza in Den Burg.

De finalisten van de playbackshows van De Cocksdorp, De Koog, Oosterend, Den Burg, Oudeschild en Den Hoorn namen het tegen elkaar op in een zeer goed gevulde Question. Een van die goed verzorgde acts was in handen van acht volwassenen uit Oudeschild met het nummer 'Laat je gaan' uit de musical Sister Act. Het was in Oudeschild al een succes en werd dat in Den Burg ook. Voorzien van kerkbanken en kaarsen en gekleed als nonnen verschenen de dames (Charity Wetsteen, Tanisha Wetsteen, Marieke Witte, Nicole Grootelaar, Cheryl Koning, Natasja Eelman, Isabel Eelman en Carla Kalverboer) op het toneel voor een swingende voorstelling. Het leidde ertoe dat Oudeschild bij de volwassenen de eindoverwinning naar zich toe haalde.

In de categorie OSG-jeugd ging de eindoverwinning naar Oosterend. Aimee Sardio, Sanne Vlaming, Helga Bouwmeester, Catalijne Lap en Robbie During deden de Spice Girls en dat ging er energiek aan toe. De dames hadden ook een verrassing: opeens viel de muziek weg, waarna gemeld werd dat één van hen van het podium was weggelopen. Voordat de verbazing echt kon toeslaan, ging de muziek alweer verder en hadden de dames snel wat kleding verwisseld, waarna ze met z'n vijven onverstoord verder gingen.

De Cocksdorp trok aan het langste eind in de klasse bovenbouw van de basisscholen. Sem Bakker en Wesley Smit wonnen met hun uitvoering 'Handen omhoog' van Jan Smit en Kraantje Pappie. De eindoverwinning in de onderbouw basisschool was ook voor Oosterend. Hier streek Souwie Laan met de eer. Zij playbackte op aandoenlijke wijze het nummer 'Girls just wanna have fun' van Cyndi Lauper.

Het publiek was in groten getale aanwezig, maar dat leidde er ook toe dat het soms rumoerig bleef in de zaal terwijl er op het podium een act werd opgevoerd. Er klommen in alle enthousiasme soms ook kinderen op het podium, die er dan meteen weer afgestuurd moesten worden. Het was over het algemeen echter wel gezellig.

De jury bestond uit Harriet de Wit, Birgit Vermeulen, Joost Oldenhof, Rolf During, Koen Snoek en Caroline Eelman. Manon Veenendaal sprak als presentator de show enthousiast aan elkaar en de techniek was in handen van John Witte en Aron Zeeman. De finale kende een bijzonder slot: een groep vriendinnen van Hanneke Kok (en Hanneke zelf) beklom het podium om ter afsluiting van haar vrijgezellenfeest de Macarena te playbacken. Geoefend was er totaal niet, maar de pret op het podium was er niet minder om.