Leerlingen van Texelse basisscholen gaven vrijdag onder leiding van Mathieu Vulto een gezamenlijk IMV-concert in de Koninghal.
Leerlingen van Texelse basisscholen gaven vrijdag onder leiding van Mathieu Vulto een gezamenlijk IMV-concert in de Koninghal. Foto: Gerard Timmerman

Toekomstmuziek jong 'Concertgebouw Orkest'

Harp, gitaar, keyboards, djembe, bugel, trompet, dwarsfluit en andere instrumenten waren te horen op het concert van circa tweehonderd leerlingen van Texelse basisscholen. Kinderen van groep vijf van de Thijsseschool, Stella Maris, de Fontein, de Vliekotter, de Bruinvis, de Kompasschool en de Lubertschool lieten horen wat ze gedurende de dertien weken dat ze kennis hadden gemaakt met een instrument hadden geleerd. Onder leiding van docenten van Artex hadden ze orkeststukjes ingestudeerd. Die werden vrijdag onder leiding van muziekdocent en orkestleider Mathieu Vulto ten gehore gebracht. Met als publiek vaders, moeders, broers en zussen en opa's en oma's. Vocaal bijgestaan door leerlingen van groep vier brachten ze uiteenlopende muziekstijlen ten gehore en werd het concert afgesloten met het officieuze Texelse volkslied, geschreven ter gelegenheid van 600 jaar stadsrecht. Het viel in de smaak, aan het eind kregen de jonge musici een daverend applaus. Het is niet overdreven te stellen dat Texel een muzikale toekomst tegemoet gaat.