Goede prestaties Texelse golfers

Golfteam Heren1 van De Texelse heeft de eerste competitiewedstrijd verloren. Er werd gespeeld in Amsterdam op golfbaan De Waterlandse. Daar speelde de Texelse tegen het team van de Zaanse. In de ochtend werden de foursomes (dubbelpartijen) gespeeld. Deze ronde leverde een tussenstand op van 3-3. Jordy Schuil en Antoine Kersten wonnen hun partij. Herbert de Geer en Menno Schuil speelden gelijk. Na een grote achterstand (6 down) wist dit duo knap terug te komen waardoor de partij in een gelijke stand eindigde. De weersomstandigheden waren bar. In de middag werden de enkelpartijen gespeeld. De wind nam toe tot stormkracht en de regen hield aan. Menno Schuil wist zijn partij in deze omstandigheden met overtuiging te winnen en Herbert de Geer speelde wederom gelijk. De rest van de partijen werd verloren waardoor de eindstand eindigde op 6-12 verlies.


Heren 2 van Golfclub De Texelse heeft haar debuut in de derde klasse van de NGF competitie helaas niet kunnen opluisteren met winst. In de stromende regen en stormachtige wind werd nipt met 8-10 verloren van De Groene Ster 3 uit Leeuwarden.


Met een stormachtige wind op de West Friese gingen de dames van de dubbel 9 de strijd aan tegen Nieuwe diep. De grasmat op de West-Friese klei van de eerste 9 holes was erg nat en er groeide nog weinig gras op de fairways.. Op de oude negen was dit een stuk beter. Zowel Joke Geldorp, Petra Keijser en Marian van der Ploeg wonnen de beide 9 holes. Goed voor 18 punten. Els de Ridder en Ineke Bouwman verloren de eerste 9 holes maar wonnen de tweede 9 holes. Gerda Bloem speelde de eerste 9 holes een gelijk spel en verloor de tweede 9. Het Texelse team scoorde 23 punten bij elkaar. Gevolgd door Regthuys met 22 punten.


Het Smulpot Heren Senioren team heeft in Purmerend een historisch punt gepakt tegen angstgegner Nieuwe Diep 1. Er werd met 9-9 gelijk gespeeld. In al die jaren blijven zij voor de Texelse heren elke keer weer een lastig opponent.

De heren senioren 2 hebben afgelopen vrijdag hun eerste wedstrijd ruim gewonnen. Op de baan van de Zaanse golfclub werd Dirkshorn 2 met 13-5 verslagen. De Texelse senioren zijn dit jaar twee klassen hoger ingedeeld dan vorige jaren. In de baan was dat niet te merken. De mannen hadden zich goed voorbereid en verschenen scherp op de tee.