Ruim veertig jeu de boulers deden mee aan het Paastoernooi.
Ruim veertig jeu de boulers deden mee aan het Paastoernooi. Foto: Diana Kardijk

Van der Vis wint jeu de boules

Nadat regen spelbreker was op het Palmpaastoernooi op zondag 29 maart en harde wind op dinsdag 31 maart roet in het eten van de Jeu de Boulesclub gooide, scheen op zaterdag 4 april tijdens het Paastoernooi eindelijk de zon. Winnaar werd Louis van der Vis.

Veertig leden waren naar de speelbanen bij zwembad Molenkoog gekomen om de strijd aan te gaan. Het zonnetje liet zich af en toe zien en onder prachtige Hollandse luchten leverden de jeu de boules spelers hevige strijd. Dit alles tegen de achtergrond van werkzaamheden aan het vernieuwde zwembad dat binnenkort zal worden geopend. De eerste prijs ging naar Louise van der Vis met 16 punten. Lies Gieles werd tweede met 14 punten en Harm Gort derde met 9 punten. Niet iedereen was succesvol bij het werpen. 'Mijn dag was het niet', meldt Diane Kardijk, die met -7 punten eindigde als 27ste. 'Gezellig was het wel met een drankje en een hapje na afloop.'

De club beschikt over elf wedstrijdbanen en een clubgebouw met de naam ''Le Carreau'. Op de banen kan in wedstrijdverband en tijdens willekeurig gekozen momenten pétanque worden gespeeld.