ZDH lijdt dure nederlaag

ZDH heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen. Op een hobbelig veld in Den Oever werd op tweede paasdag met 2-0 verloren van degradatieconcurrent Wiron, dat daardoor met nog vijf wedstrijden te gaan een gaatje van drie punten sloeg.

ZDH wist wat het te doen stond. Er moest worden gewonnen van Wiron, dat twee dagen eerder het inhaalduel tegen DTS met 7-0 had verloren en daardoor op doelsaldo naar de laatste plaats was gezakt. De voortekenen waren gunstig, al was het maar omdat de thuisploeg moest improviseren om een team op de been te brengen, terwijl ZDH over een complete selectie beschikte.

De Zwaluwen startten sterk. Een verrassend schot van Hans Berbée in de korte hoek kon maar net worden gestopt door de keeper. Ook daarna was er veel dreiging vanaf rechts, maar ontbrak het aan de beslissende voorzet. Vaak zat er een Wieringer tussen en bleef het bij een corner. Uit zo'n hoekschop mocht Remco Boogaard de bal voor een tweede keer voorzetten en kopte Jelmer Bomas fraai op doel. De doelman redde knap. In de rebound kopte Mike de Bruijn, die zijn 350ste competitieduel voor ZDH speelde, maar net over. Aan de andere kant moest de defensie van ZDH alert zijn. Een keer schoot een aanvaller van Wiron ruim naast, een andere keer redde keeper Daniël Bakker bekwaam. Een tegenvaller waren de gele kaarten voor Jonas Leenhouts en Joost van Heerwaarden, die daardoor de volgende wedstrijd niet mogen meedoen. Een minuut na rust verkeek keeper Bakker zich op een doorgekopte bal en stond het zomaar 1-0. Vlak daarna moest de geblesseerde Gijs de Graaf zich laten vervangen door junior Tim Arends en werd steeds duidelijker dat ZDH het heel moeilijk ging krijgen. De ploeg nam steeds meer risico, maar het gevolg was alleen dat Wiron meer kansen kreeg.

Twintig minuten voor tijd herstelde Bakker zich knap door in een één-tegen-éénsituatie als winnaar uit de strijd te komen. Met minder dan een kwartier te gaan was ZDH toch nog dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap werd laag ingespeeld en ging via een Wieringer naast. Uit de corner viel de bal pardoes op de lat. Het terug stuitende leer werd door topscorer Jelmer Bomas vol op de pantoffel genomen, maar ging net naast. Uit een counter besliste Wiron twee minuten later het duel.

Zondag speelt ZDH thuis tegen DTS, de nummer twee van de ranglijst.