Zondag finale van Jaap de Graaf Bokaal

Bij manege Akenburg aan de Akenbuurt nabij Den Burg wordt zondag voor de 26ste keer de finale om de Jaap de Graaf Bokaal gehouden.

Titelverdedigster is Marga Zandstra. Zij staat momenteel eerste in het klassement met 206,5 strafpunten. Tweede staat Mandy Dekker die negen strafpunten meer heeft, waardoor het een spannende wedstrijd belooft te worden. In totaal doen er acht aanspanningen aan de finale mee. Die start zondag om 13.15 uur met de dressuur waarna rond 14.40 uur de vaardigheid wordt opgebouwd (het rijden met kegeltjes). Als iedereen het parcours verkend heeft, start om 15.30 uur de vaardigheid.

Om 18.00 uur is de prijsuitreiking. Dat wordt gecombineerd met een gezamenlijke maaltijd van de deelnemers en de vrijwilligers. Publiek is volgens de organisatie welkom om te gaan kijken. De finale wordt buiten gereden, tenzij het weer dat niet toelaat. De Jaap de Graaf Bokaal is vernoemd naar de in 1989 overleden Jaap de Graaf die een paardenman in hart en nieren was en een vaardige menner die onder meer meedeed aan het Concours Hippique, ringsteken en quadrille rijden, een proef waarbij hij met acht paarden voor een Tilbury reed.