Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Geslaagd

Elske van Raaphorst heeft haar studie logopedie aan de Hanzehogeschool in Groningen afgerond. Ze start in september aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met een master in Taal- en spraakpathologie.


Meierblissen

Er is nog geen geschikte locatie gevonden voor de Meierblis in De Koog. Dat laat de gemeente weten via haar website. Op 30 april 2015 worden de meierblissen traditiegetrouw ontstoken. Vanaf vrijdag 17 april kunnen de gemeenschappelijke- en particuliere meierblissen worden opgebouwd.

De percelen waar de grote meierblissen branden zijn privé eigendom. Op sommige terreinen loopt na het opruimen van de blis weer vee te grazen. Van andere percelen wordt het gemaaide gras gebruikt als veevoer. Als er kapot glas wordt aangetroffen in het land wordt de hele oogst vernietigd. Dit betekent een financiële strop voor de eigenaar. Vanaf nu is geen glas meer toegestaan op de locaties van de grote meierblissen. Iedereen wordt verzocht om de resten van het meierblis-feest op te ruimen en thuis in de afvalbak te gooien. Vanaf vrijdag 17 april 2015 kunnen de particuliere meierblissen in het buitengebied worden opgebouwd. Vanaf deze datum kunt u ook brandbaar afval kwijt op een van de grote meierblissen. Op de Meierblissen mogen alleen schoon afvalhout, snoeiafval en slootruigte. Geen gelakt of geverfd hout, wortelstobben en meubels. De eisen voor de particuliere blissen zijn te vinden op de website van de gemeente. De locaties grote meierblissen: Den Burg: aan de Marsweg tegenover huisnummer 5; Oudeschild: aan de Redoute, op de gemarkeerde plaats, 1 km voorbij Oudeschild richting Pontweg, rechts in de berm; Oosterend: op de hoek Nieuweschild-Fanneweg; Den Hoorn: aan de Stolpweg, op de gemarkeerde plaats; De Cocksdorp: aan de Stengweg, op het opslagterrein van het Hoogheemraadschap; De Waal: op de gemarkeerde plaats bij Spangerweg 10; 't Horntje: achter het fietsverhuurbedrijf, op grond van het Hoogheemraadschap.