Eric Hercules vertelt enthousiast over het nieuwe busje.
Eric Hercules vertelt enthousiast over het nieuwe busje. Foto: Job Schepers

Ook 'rolstoelers' kunnen voortaan mee met Texelhopperbusjes

Mensen met rolstoelen en scootmobielen (boosters) kunnen binnenkort gewoon mee met de Texelhopper. Woensdagmiddag werd bij TBO het eerste van in totaal vier nieuwe busjes gepresenteerd.

Het busje bevindt zich in de meest zuinige E-klasse. 'Met deze lagevloer minibus met zogenaamde metrodeuren kan de Texelhopper nog meer service bieden', liet de voorlichting al weten. Ook Bart de Vries van TBO is content met de nieuwe busjes: 'Er zit een aparte knop bij de rolstoelplaatsen, waarvan de chauffeur een aparte melding krijgt. Zo weet hij al voor de halte dat degene met de rolstoel er uit moet en kan hij hier rekening mee houden.'

Door middel van de uitklapbare laadplank kunnen rolstoelen en boosters gemakkelijk aan boord. 'Mensen kunnen aan boord niet in de scootmobielen blijven zitten. Maar het voertuig kan wel mee. Ook bieden de nieuwe achtpersoonsbusjes meer ruimte voor bagage', vertelt De Vries. De nieuwe busjes zijn aangeschaft door TBO en blijven ook na afloop van de Pilot van het bedrijf.