Kennismaken met Hospice Texel

Na ruim vier jaar van voorbereiding wordt Hospice Texel in juni 2015 officieel geopend.

Maar wat is een hospice nu eigenlijk precies En wat is een hospice in de vorm van een 'bijna thuis huis', zoals op Texel? Hoe en waarom zijn hospices in Nederland ontstaan en waarom willen we óók een hospice op Texel? Hoe ziet het hospice er dadelijk uit? Voor wie staan de gastenkamers van het hospice open? Wie verleent de professionele zorg in het hospice en wat zijn de taken van de vrijwilligers? Over deze en andere vragen kunnen Texelaars tijdens bijeenkomsten in de dorpshuizen in gesprek gaan met Brigitte Hollands, voorzitter van het bestuur van Hospice Texel. Daarbij is ook alle ruimte voor vragen. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. De data zijn:

De Koog Woensdag 8 april om 10.30 uur, Oudeschild woensdag 8 april om 14.00 uur, Oosterend donderdag 9 april om 10.00 uur, Den Hoorn, dinsdag 14 april om 10.00 uur, De Cocksdorp maandag 20 april om 10.00 uur, Den Burg (Buureton) dinsdag 21 april om 10.00 uur, De Waal, woensdag 22 april om 10.30 uur.


Lammetjestocht

opent fietsseizoen

Het nieuwe fietsseizoen gaat zondag 5 april eerste paasdag van start met een klassieker: de lammetjestocht. Deze toertocht van Wielersport Texel is bedoeld voor iedereen die graag fietst: jong en oud, racefiets of mountainbike.

De start is om 9.00 uur bij het sportpark aan de Emmalaan in Den Burg. Voor vertrek wordt iedereen in een passende groep ingedeeld bij een voorrijder. Er zijn groepen voor de jeugd op de mountainbike en racefiets, een groep voor mountainbikers die liever niet te veel buiten adem raken, een snelle mtb-groep, een damesgroep op de mtb, een seniorengroep op de racefiets, een groep voor de racefietsers die supersnel willen en een groep voor de racefietsers die liever iets langzamer rijden. Om 9.00 uur worden de groepen ingedeeld en vertrekt elke groep met voorrijders voor een tocht over het eiland. Om 10.30 uur komen alle groepen aan op 's Hertogenbosch. Daar is koffie, thee, limonade, koek en zijn er lammetjes. Ook voor de ouders die hier hun kind op willen halen is er een 'bakkie'. Na de stop wordt de tocht vervolgd tot de finish tussen 12.00 en 12.30 uur bij het sportpark. Eerder afhaken mag ook. Een valhelm is verplicht en aanmelden is niet nodig. De deelname is gratis, ook voor niet-leden.