De Koog verslaat Callantsoog

Aan de Boodtlaan heeft De Koog goede zaken gedaan. In een spannende wedstrijd werd het 3-0 voor de gastheren tegen Callantsoog.

De Koog domineerde in balbezit in de eerste helft. Ook werd de tegenstander vroeg opgejaagd. Tot veel kansen leidde dat echter niet. Vaak stonden de aanvallers buitenspel of werd er onzorgvuldig gespeeld. Een spaarzame kans was er voor Alex Daalder die de bal niet binnen de palen kreeg. Callantsoog deed wat het kon en schoot alle ballen zonder gedachte naar voren waardoor De Koog eenvoudig in balbezit kwam. De kogers konden het veldoverwicht tot teleurstelling van trainer Marcel Ris niet in doelpunten uitdrukken. In de rust werd er ingegrepen en werd er het een en ander omgezet. Yoni Houwing werd om onduidelijke redenen geslachtofferd en Leon Zijm kwam voor hem in de plaats. Ook de onfortuinlijke Glenn Vonk werd gewisseld. Jordy Mauritsz kwam voor hem in de plek. In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. De Koog was na de positionele ingrepen doortastender gaan voetballen en drong aan op een doelpunt en dat kwam er. In de 58e minuut was het Daan Eelman die na een goede aanval over de rechterkant, de bal in de verre hoek schoot. 1-0. De gastheren hadden de tegenstander aardig in de tang en lieten de bal zorgvuldig rondgaan. Keeper Eddy Witte moest in de 70e minuut nog een enkele mogelijkheid van Callantsoog onschadelijk maken. Een uitrap van de keeper werd door Koger defensie niet goed weggekopt, waardoor Witte genoodzaakt was om in te grijpen. Een volgend doelpunt voor het team uit De Koog was een kwestie van tijd. In de 75e minuut was het Robin Schoo die bal over de uitkomende keeper schoot. 2-0. De moe gestreden Daan Eelman werd gewisseld voor de jeugdige Jesse Blaauboer. Even later wist het groeibriljant uit de Koger jeugdopleiding in de 84e minuut zelfs de wedstrijd op slot te gooien. 3-0 Mooi om te zien was dat hij dit doelpunt opdroeg aan een pas overleden vriend Hans Beverdam. De scheidsrechter trok er geen extra tijd n de tweede thuisoverwinning van dit seizoen was een feit.

Marcel Ris: 'In de eerste helft vond ik ons "derde plaats-onwaardig" voetballen. Afspraken werden niet goed nagekomen, waardoor je eigenlijk geen kans creƫert. Daarom heb ik in de rust ingegrepen. In de tweede helft zag het er een stuk beter uit. Een paar mooie aanvallen werden bekroond met een doelpunt. Eindelijk hebben we thuis weer eens drie punten gepakt."