ZDH verliest van koploper SRC

Ondanks veel inzet en strijdlust lukte het ZDH zondag in Schagen niet het SRC erg moeilijk te maken. De koploper liet vanaf het begin zien zich niet te willen laten verrassen door de nummer laatst. Bij rust stond het al 4-0, de einduitslag was 5-0.

ZDH had een goed gevoel overgehouden aan de zege op Nieuwe Niedorp, maar wist dat SRC van een ander niveau is. Eerder dit seizoen werd het 0-4 voor de tegenstander uit Schagen. Daar kwam bij dat aanvoerder Hidde Struick ontbrak en Daniël Bakker, misschien wel de beste keeper van de vierde klasse, door een blessure niet kon meedoen.

Hij werd vervangen door de 17-jarige Jacky Kooij, die een dag eerder nog een strafschop (klemvast) had gestopt, maar na een gemene schop ook geblesseerd was uitgevallen. Hij bleek voldoende hersteld.

Ondanks het Hoornder voornemen de huid duur te verkopen, sneed SRC als een mes door de boter. Binnen een kwartier scoorde topscorer Robbert-Jan Klein twee keer. ZDH kroop ook af en toe uit de schulp en was zelfs een paar keer dicht bij een tegentreffer. Tot twee keer toe wist Gijs de Graaf echter niet te scoren. Even later scoorde Klein voor de derde keer.

Het was voor coach Boone het sein de pas herstelde Hans Berbée uit voorzorg naar de kant te halen. Hij werd vervangen door A-junior Barry van de El. Niet veel later kwam Mike de Bruijn na een corner van Remco Boogaard een teenlengte tekort om te scoren. Klein trof luttele minuten later wel doel: 4-0. Erger werd het niet, mede doordat Kooij een paar maal knap redde.

Na de rust was Jurn Goënga alweer de vierde A-junior die binnen de lijnen kwam. Hij verving Pieter Plaatsman. Tegen de wind en de regen in was het niet makkelijk voetballen op het kunstgras. Kooij tikte een afstandschot via de lat over het doel.

Na een uur werd het 5-0 en moest Gijs de Graaf zich laten vervangen door nóg een A-junior: Bram van der Linde. In het restant kwamen de Hoornders er nog maar mondjesmaat uit. Dat werd er niet beter op nadat Jelmer Bomas was uitgevallen en ZDH in het laatste kwartier met tien man verder moest. Meer doelpunten bleven echter uit.

Op Tweede Paasdag speelt ZDH in Wiron de cruciale inhaalwedstrijd tegen concurrent Wiron. Beide teams verzamelden pas tien punten, maar de Wieringers hadden daar een wedstrijd minder voor nodig. Winst is dan ook hard nodig om directe degradatie te ontlopen.