Texel'94 staat met lege handen

Een door blessures en schorsingen geteisterd Texel '94 trok tegen VVW, nummer twee op de ranglijst, wederom aan het kortste eind. In eigen huis werd met 2-3 verloren tegen de club uit Wervershoven.

VVW was in de eerste helft heer en meester en vormde een plaag voor het Texelse middenveld en de defensie. Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen de gastheren onder druk en werden op eigen helft vastgezet.

Dennis Schouwstra kon aanvankelijk nog reddend optreden. In de negende minuut kreeg een van de VVW-spitsen de gele kaart van de scheidsrechter vanwege een sierlijk uitgevoerde schwalbe in het Texelse strafschopgebied.

Bij een der op één hand te tellen uitvallen van de thuisclub in de twaalfde minuut werkte een verdediger van de bezoekers de bal bijna in eigen doel. Na precies een kwartier kwamen de beter spelende bezoekers op een 0-1 voorsprong. De vrije trap leek vanaf de tribune volgens een aantal Texelse supporters niet geheel onhoudbaar.

VVW bleef in het vervolg verreweg de bovenliggende partij. Een aanvallend VVW combineerde er lustig op los en kwam na een kwartier spelen op een 0-2 voorsprong. Het Texelse team dreigde in deze fase overlopen te worden door de gasten. Bij de prachtig gescoorde 0-3 in de 31e minuut onhoudbaar in de kruising dreigde er voor de thuisclub een afstraffing

Omstreeks de 40e minuut deden de Texelaars iets terug en Sander de Haan tekende de 1-3 aan. Dit was tevens de ruststand. Zeven minuten na het begin van de tweede helft scooorde de thuisclub de niet verwachte aansluitingstreffer 2-3. De goed genomen vrije trap van Jesper Arkenbout werd door Sander de Haan in het vijandelijke doel gekopt.

De thuisclub toonde veerkracht en had zich teruggevochten in de wedstrijd. Er leek nog meer in te zitten. De Texelaars speelden tot ieders verbazing een klasse beter dan in de eerste helft. Het spel van VVW daarentegen was geen schim meer van dat in de eerste helft.

Er was meer evenwicht in de wedstrijd, met af en toe fases waarin de gastheren een treffer verdienden. Beide partijen kregen nog wel mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

Texel '94 stond wederom met lege handen. Het team zakt door deze nederlaag af naar de tiende plaats en heeft nog maar vier ploegen onder zich.

Hier is het dringen geblazen om degradatie te ontlopen. De mannen van Willem Roomeijer spelen 12 april de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna.