Erwin Goënga en John van Dompselaar van Van der Linde Fietsen.
Erwin Goënga en John van Dompselaar van Van der Linde Fietsen. Foto: Van der Linde Fietsen Texel

Opstapdagen elektrische fietsen bij Van der Linde Fietsen Texel in De Cocksdorp

Van der Linde Fietsen Texel is een begrip op het eiland. Al vele decennia een goed adres om een fiets te kopen of te huren.

Bij Van der Linde staat het niet stil. De winkel in De Koog, voorheen Bruining Nikadel, gaat verder onder de naam Van der Linde Fietsen Texel. De winkel in De Koog heeft zich meer gespecialiseerd in race-, mountainbike, sportieve- en stadsfietsen. De winkel in De Cocksdorp specialiseert zich in elektrische- en stadsfietsen.

Van der Linde Fietsen Texel in De Cocksdorp houdt zaterdag 4 en zondag 5 april opstapdagen voor elektrische fietsen. Op beide dagen is het mogelijk om van 10.00 tot 17.00 uur een elektrische fiets te proberen. De ontwikkeling van elektrische fietsen is de laatste jaren enorm snel gegaan. Van het taboe dat er voorheen op rustte is geen sprake meer. Waren het voorheen hoofdzakelijk ouderen die op elektrische fietsen reden, de laatste jaren gaat de gemiddelde leeftijd van elektrische fiets gebruikers omlaag. Voor woon-werkverkeer gebruiken steeds meer Texelaars een elektrische fiets, maar niet alleen daarvoor; ook om naar school te gaan, om boodschappen te halen of de kinderen te vervoeren. Daarvoor bestaan tegenwoordig handige bakfietsen, die je steeds meer in het straatbeeld ziet. Op een eiland waar het bijna altijd waait, is zo'n elektrische fiets een uitkomst.

Maar welke fiets past bij mij? Want er zijn allerlei merken en types. John van Dompselaar: 'We verkopen hier in De Cocksdorp meer dan zes merken elektrische fietsen, zoals Sparta, Batavus, Gazelle, Cortina, Cannondale, Koga, etc. Die merken hebben samen wel honderd verschillende types. Er is dus veel keus, maar klanten hebben ook allemaal hun eigen wensen. Fabrikanten spelen daar op in. Elektrische fietsen met voorop een mand, met een bak waarin je je kinderen naar school kunt brengen, elektrische mountainbikes en noem maar op. Met de motor in het voorwiel, in het achterwiel, het midden, de accu verwerkt in het frame of onder de bagagedrager. Dat laatste is weer van invloed op de gewichtsverdeling en de wegligging.' En je hebt tegenwoordig E-bikes die tot veertig kilometer per uur gaan. Ook daar komt steeds meer vraag naar.

Kortom: mogelijkheden te over. De opstapdag is een goede gelegenheid een elektrische fiets te proberen en te testen welke type het best bij u past. U bent van harte welkom!

Voor sportieve-, racefiets of MTB ga je naar De Koog

Wie op zoek is naar een racefiets, mountainbike, sportieve of stadsfiets is aan het goede adres bij Van der Linde Fietsen Texel in De Koog.

Deze rijwielzaak heeft in Februari dit jaar een metamorfose ondergaan en is nu gespecialiseerd in fietsen voor de sportieve gebruikers. Zoals mountainbikes. De ATB-sport is enorm populair en het eiland leent zich er uitstekend voor. Ook voor deze sport bestaan allerlei merken en type fietsen. Zo heeft Van der Linde Fietsen Texel een collectie speciale strandmountainbikes, maar ook terreinfietsen waarmee je op hobbelige paadjes uitstekend uit de voeten kan. Daarnaast een brede collectie racefietsen in verschillende prijsklassen. Voor de beginner, voor de gevorderde en voor de supersnelle wielrenner.

Wie er alles over kan vertellen is bedrijfsleider Erwin Goënga. In zijn jeugd gold deze Texelaar als een groot wielertalent. Hij klom op tot het Belofteteam van Rabobank en fietste onder meer met renners als Nicky Terpstra, vorig jaar winnaar van de befaamde kasseienkoers Parijs-Roubaix. In de professionele wielerwereld deed Goënga een schat aan kennis en ervaring op over wielertechniek. Sinds november versterkt hij het team van Van der Linde Fietsen Texel aan de Nikadel in De Koog. De winkel biedt naast de fietsen ook een uitgebreid assortiment accessoires.

Van der Linde Fietsen Texel, Kikkertstraat 3, 1795 AA De Cocksdorp, tel. 31 64 32, email: info@vanderlindefietsen.nl, website: www.vanderlindefietsen.nl

Van der Linde Fietsen Texel, Nikadel 60, 1796 BR De Koog, tel. 31 73 33, email:

info@vanderlindefietsen.nl, website: www.vanderlindefietsen.nl