Overlast container op agenda gemeenteraad

Tennisvereniging Deuce heeft de overlast door de container op het parkeerterrein nabij het sportcomplex aangekaart bij de politiek. Op initiatief van Sterk Texel staat de kwestie vanavond op de agenda van de raadscommissie.

De container is een pleisterplaats voor jongeren en daar neergezet om de overlast van het Skatepark weg te halen. Dat laatste is een succes, tijdens het overleg tussen dorpscommissie en college, bleek dat daar geen problemen meer zijn, dat de sfeer er goed is en daar werd zelfs gesproken over vernieuwing van het park.

De overlast heeft zich dus verplaatst, de klachten zijn niet van vandaag, geruime tijd geleden haalde die ook al de pers. Jan Burgman, voorzitter van Deuce, nam toen geen blad voor zijn mond. Net als nu, in de brief die hij aan de politiek stuurde en die Sterk Texel wil bespreken. 'De plaats waar de container staat past niet in een omgeving waar sport bedreven wordt. Lawaaioverlast, te harde muziek en vuurtjes stoken is hier onverantwoord. Op de tennisbanen hangt een akelige lucht van verdovende middelen. Er wordt veel te hard gereden (crossen) wat een gevaarlijke situatie veroorzaakt. Hiermee komt steenslag tegen geparkeerde auto's. Er wordt gedeald en het trekt veel (te) jonge kinderen aan. Ouders die hun kinderen met de auto naar de sportvereniging brengen vinden dat hun kinderen eigenlijk niet langs de container zouden moeten lopen. Een flinke overlast vindt plaats, met name tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Ergernis alom over de rotzooi die zij achterlaten. De algemene mening van onze leden is dat er nagenoeg geen, of in elk geval veel te kort, controle plaats vindt door de verantwoordelijke instantie(s).' Deuce vraagt de gemeente maatregelen te nemen om de sportbeleving niet verder te laten verstoren.


Aanbesteding

verlichting in orde

De gemeente hoeft de aanbesteding en de procedure voor de vervanging en het onderhoud van de openbare verlichting niet over te doen. Aldus heeft de voorzieningenrechter beslist in een zaak die was aangespannen door drie bedrijven die naast het werk hebben gegrepen.

Het bedrijf Imtech Traffic & infra BB kwam als winnaar uit de aanbesteding. De eis van drie partijen die naast het werk grepen richtte zich op de geldigheid van de inschrijving, tegenstrijdige eisen in het bestek en fouten in de beoordeling. De rechter heeft geoordeeld dat de stellingen onvoldoende zijn onderbouwd en dat op grond hiervan de vorderingen niet kunnen slagen. De rechter wijst het verzoek af om de uitslag van de aanbestedingsprocedure niet in stand te houden. Volgens de rechter zijn de bedrijven akkoord gegaan met de inhoud van de aanbestedingsstukken door in te schrijven. Bovendien is er, volgens de rechter, geen sprake geweest van onduidelijkheden in het bestek. De uitspraak in kort geding is dus positief voor de gemeente Texel.