Alleen nog pleinkaarten voor

optredens Kayak en Emerald

De voorverkoop van de optredens van Kayak (vanavond) en Caro Emerald (morgenavond) loopt volgens de organisatie goed. De overdekte tribunes zitten (nagenoeg) vol, voor het plein zijn nog kaarten beschikbaar.

Voor het concert van de Nederlandse topzangeres Emerald zijn beide zittribunes op de Groeneplaats, samen duizend plaatsen, reeds uitverkocht en voor het plein zijn al meer dan tweeduizend toegangskaarten verkocht. Volgens de website van de VVV, waar de tickets kunnen worden besteld, waren er gisteren voor het plein nog achthonderd kaarten beschikbaar. De rockopera Cleopatra van Kayak loopt iets minder hard, maar voor de tribunes is de belangstelling groot. 'Nog maar 23 kaarten, wie maakt ons los?', twitterde de organisatie gisteren. De spectaculaire rockopera krijgt een Texels tintje, dankzij de medewerking van Popkoor Texel, muzikanten en dansdocenten van Artex. Kaarten zijn, zo lang de voorraad strekt, ook verkrijgbaar bij de kassa's op het plein. De organisatie meldde gisteren dat het niet toegestaan is om parapluĀ“s mee te nemen op het feestplein, de Groeneplaats. Bij regen worden er poncho's uitgedeeld.

Dat Texel dit jaar 600 jaar Stad viert, is in de (landelijke) media niet onopgemerkt gebleven. Het programma Tijd voor Max op NPO 2 was woensdag een promotiespot van de bovenste plank. In de hoofdrol burgemeester Francine Giskes, die uitlegde waarom het eiland indertijd stadsrechten kreeg, net als steden zoals Haarlem en Alkmaar. Giskes was 's avonds laat ook te horen in het veelbeluisterde NPO-radioprogramma 'Met het oog op morgen'. Donderdagochtend besteedde het Radio 1 Journaal er aandacht aan. Hier was Arthur Oosterbaan te gast om te vertellen over de stadsrechten. Ruime aandacht ook in De Telegraaf, het Haarlems Dagblad en de website van de NOS. Gisterochtend werd het bezoek van de dorpsomroeper aan de Jozefschool gefilmd door TV Noord-Holland.