Elise Polderman
Elise Polderman Foto: Elles Kearcher

Derde plaatsen voor turnsters Oudeschild

De turnsters Asha Zijm (Junior G, zesde divisie), Elisa Polderman (Jeugd H, zesde divisie) en Thirza Schulze (pupil 2 D3) van GVO behaalden vorige week zaterdag tijdens de rayonwedstrijd in Den Helder een mooie derde plaats.

Schulze had de smaak goed te pakken en werd dankzij haar tweede plek op zowel de balk als sprong derde. Ciska Beumkes behaalde een tweede plaats op het onderdeel brug. Haar ploeggenoten Tess Zegel en Meike Pol vielen buiten de eerste tien van de ranglijst. Zegel had voor haar doen een goede laatste wedstrijd gespeeld en werd elfde. De Texelaar moet door een hardnekkige voetblessure stoppen met turnen. Pol zat niet lekker in de wedstrijd en werd twaalfde. Polderman liet met haar wedstrijd in de Jeugd H zesde divisie iedereen verbazen. Zij werd hierdoor beloond met een derde plek. Haar teamgenoten Femke Kalf, Caleta Kager, Lente van der Vis en Danielle Blom waren allen wisselvallig. Zijm speelde een goede wedstrijd en werd verdiend derde in de Junior G, zesde divisie. Tessa Koopman en Zoë Brouwer (beide Jeugd 1 D3) hadden een wisselende wedstrijd en eindigden op de negende en tiende plaats. Haar teamgenoten Lotte Kikkert en Dionne Daalder turnden beide een goede wedstrijd en eindigden op de achtste en tiende plaats. Hannah Roeper moest het toernooi wegens een blessure voorbij laten gaan.

Op zondag 15 maart hadden Isa Schouwstra, Anneke Poszig (Instap D2) en Daniëlle Polderman (senior E, vijfde divisie) hun wedstrijd in Wieringerwerf. Schouwstra speelde een mooie wedstrijd en werd eerste bij de brug en tweede bij sprong. Bij het onderdeel balk en vloer liet ze punten liggen en werd hierdoor negende. Haar teamgenoot Poszig werd zestiende. Danielle werd met een goede vertoning op het onderdeel sprong tweede, de overige toestellen turnde zij gemiddeld waardoor ze achtste werd.