Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Ruud Beers kampioen bandstoten

Ruud Beers is de nieuwe kampioen bandstoten bij biljartverenging DVO. Vanaf de eerste competitieavond voerde Beers samen met Cor Huisman de ranglijst aan met drie gewonnen partijen. Deze koppositie stond Beers gedurende het hele seizoen niet meer af.

Toch zaten zijn directe belagers hem op de hielen. Op de laatste avond kon Ruud Beers de opstomende Ries Balk nog maar net achter zich houden. Balk was na vier beurten nog achttien caramboles verwijderd van de winst en speelde met een moyenne van 6.25 en Beers had slechts twee caramboles geproduceerd. Toen Balk iets terug viel, begon Beers te scoren en zo wist hij de partij na 22 beurten alsnog naar zich toe te trekken. Eerder op de avond kwam Roel Riegman drie caramboles tekort tegen de latere kampioen en wist Gijs Berger van Ruud Beers te winnen. Door het verlies van Ries Balk tegen Adrie Barhorst en de remise partij tegen Gijs Berger pakten Cor Huisman en Berger hun kansen om de tweede en derde plaats te bemachtigen. Huisman won alle drie zijn partijen tegen Jack Bruin, Harm de Vries en Eduard Keijzer en greep daarmee de tweede plaats. Gijs Berger versloeg Harm de Vries in negen beurten met een moyenne van 3.11, en stelde daarmee nipt de derde plaats veilig ten koste van Balk, die vierde werd. Qua moyenne was Ries Balk de hoogste speler met een gemiddelde van 2.22 en een hoogste serie van 21 caramboles. Voor komend seizoen zijn er bij DVO nog een aantal plaatsen vrij voor zowel het bandstoten, het libre en het driebanden. Geïnteresseerden kunnen zich voor 15 april aanmelden via www.biljartenoptexel.nl


Voorspeelavonden

Muziekleerlingen van Artex laten maandag 30 maart én vanaf dinsdag 7 april tot en met vrijdag 10 april horen wat zij hebben geleerd. Er zijn optredens van jeugdige en volwassen leerlingen, solo of in een ensemble en van beginnende tot ervaren muzikanten. De instrumenten die de revue passeren zijn al even divers: cello, gitaar, blokfluit, viool, zang, slagwerk, dwarsfluit, saxofoon en piano. Ook is er een optreden van het Fortissimo- en het Notenkrakers-orkest. De avonden zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Voorspeelruimte van Artex om 19.00 uur.