'Oranjepastoor' bij Vrouwen van Nu

Pastoor Paul Vlaar uit Obdam komt naar Texel. Op uitnodiging van Vrouwen van Nu vertelt hij maandag 30 maart om 14.30 uur in De Buuretonin Den Burg zijn verhaal.

Vlaar, ook wel de Oranjepastoor genoemd, kwam in het nieuws toen hij tijdens het WK voetballen de kerk gezellig versierde met oranje vlaggetjes. Hij is een graag geziene persoon die dicht bij de mensen staat. Dit valt niet altijd in goede aarde bij de kerkbesturen, zo werd hij nogal eens op de vingers getikt door de bisschop. Ook niet leden zijn van harte uit genodigd om deze middag bij te wonen, de kosten voor niet leden zijn €2.50.


FNV Vrouwen


De FNV Vrouwen houden dinsdag 31 maart hun praatavond. Tal van onderwerpen komen aan de orde, die nemen ze zelf mee uit boek, tijdschrift of krant en discussiëren met elkaar. Speciale gast op deze avond is de voorzitter van FNV Vrouw mevrouw Lili Brouwer. Zij combineert dat met een privébezoek aan het eiland en vertrekt weer met de laatste boot. Er wordt daarom begonnen met een gezamenlijke broodmaaltijd om 18.00 uur in De Poort in Den Burg.