Wat ik zeggen wou

Texelhopper

Samen met mijn vriendin wilde ik naar De Slufter ,maar wat schetste onze verbazing, haar rolstoel kan niet in de kleine Texel Hopper. Ik heb de reis dus alleen gemaakt. Het was prachtig bij de Slufter, daar had ze toch prima via het mooie rolstoel pad ook van kunnen genieten. Hopelijk heeft iemand zich over haar ontfermd maar mocht U haar nog bij de Zwarte Paal met Groene dop zien staan, wilt U haar dan thuis brengen. Het is toch van de gekke dat een persoon in de rolstoel niet met het Openbaar Vervoer naar de Slufter kan.

Afke Roest

Naschrift:

Navraag leert dat in de huidige busjes inderdaad geen ruimte is voor rolstoelen. De nieuwe busjes zijn besteld en worden zo spoedig mogelijk in gebruik genomen.


Texelhopper (2)

Jong stel uit Groningen gaat een weekend naar Texel, De Koog. Ze rijden met iemand mee tot de boot, en willen in de bus stappen met hun OV-kaart. Dat kan niet. Ze hebben geen contant geld, zoals zoveel mensen tegenwoordig. Pinnen kan ook niet. DUS mogen ze niet mee met de bus.

Welkom op Texel!

Daar sta je dan op 't Horntje. Gelukkig kwam er een Texelse automobilist langs, op weg naar de glasbak en deze keer zijn glas in de bak van De Koog heeft gedaan. Eind goed in dit geval. Er zijn al meer zulke gevallen bekend.

Dit kan zo toch niet! Mensen met een geldig vervoersbewijs op straat laten staan omdat het op Texel niet meer werkt! Texelhopper op facebook vond het 'onhandig' van deze mensen. Ze hadden vooraf op de site moeten kijken. Maar hoe zouden ze in Groningen daaraan gedacht kunnen hebben- je kan overal in het land met OV-chip reizen.

Wie het niet toevallig heeft gehoord merkt pas bij de bus hoe het zit. Bij het passeren van het TESO-loket staat niets hierover. Dat is wel de plaats waar het beste heel duidelijk gemaakt moet worden dat men 3 euro in de zak moet hebben om met de bus mee te kunnen. Waarom is dat niet op orde?

Texelhopper: we zullen het meenemen, maar het komt niet vaak voor.

Geen klachten, iedereen tevreden? Hoe komt mevr. Post erbij.

Irene Maas

Stuartstr. 105 Alkmaar