Jeugd wijst eerste ZDH de weg

ZDH heeft eindelijk weer eens weten te winnen. Mede dankzij twee treffers van A-junioren Timo Westdorp en twee beslissende voorzetten van Tim Arends werd Nieuwe Niedorp voor de tweede keer dit seizoen verslagen (2-5).

Door de afwezigheid van maar liefst zes selectiespelers moest coach Marcel Boone zijn opstelling flink aanpassen. Peter Zijm maakte na een zware blessure zijn comeback en ook A-junioren Barry van der El en Tim Arends verschenen aan de aftrap. ZDH wilde met drie spitsen vol druk zetten op de defensie van Nieuwe Niedorp, dat met het doorschuiven van de voorstopper eveneens tactische slimmigheid demonstreerde.

Halverwege de eerste helft kwamen de Niedorpers uit een corner op voorsprong. Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Jelmer Bomas schoot de bal uit een vrije trap fraai in de korte hoek. Ondanks kleine mogelijkheden voor beide teams stond het bij rust nog steeds 1-1.

Direct na de thee kwamen de Hoornders op voorsprong. De 17-jarige Tim Arends kapte zijn tegenstander uit en gaf vanaf links met zijn 'verkeerde' been een mooie voorzet, die door een alerte Bomas bij de eerste paal tot doelpunt werd gepromoveerd.

Twintig minuten voor tijd ging de lentezon nog feller schijnen voor ZDH. Arends zette Gijs de Graaf vrij voor de keeper en die scoorde koelbloedig. Het leek niet meer mis te kunnen gaan, maar aanvoerder Hidde Struick maakte ongelukkig hands in het strafschopgebied, waarna de strafschop werd benut: 2-3.

In de slotfase ging Nieuwe Niedorp vol op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij werd de verdediging enigszins verwaarloosd en dat kwam de ploeg duur te staan. Tien minuten voor tijd stuurde Bomas invaller Timo Westdorp met een pass de diepte in. De eveneens 17-jarige junior was net iets eerder bij de bal dan de doelman en scoorde beheerst. Nadat Arends was vervangen door een vierde A-junior, Barry van der El, konden de handen bij ZDH nogmaals de lucht. Bomas gaf na een fraaie actie op de achterlijn de bal voor, waarna Westdorp simpel kon scoren.

Dankzij deze zege komt ZDH op tien punten. Net zoveel als Wiron, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Beide teams treffen elkaar op tweede Paasdag in Den Oever. Wil ZDH niet direct degraderen, dan is een overwinning geboden. Voor het zover is mag ZDH zondag aanstaande koploper SRC proberen te verrassen. In totaal spelen de Hoornders deze competitie nog zeven wedstrijden.