Reuzensprong Witte-Hooijschuur

Klaverjassers Peter Witte en Erik Hooijschuur maakten in de competitie bij buurthuis Bethel een reuzensprong op de algemene ranglijst. Zij zetten de elfde drive op hun naam met een score van 5616 uit drie rondes. Tweede werden To de Maesschalck en Frans Bik op 296 punten achterstand. Derde werden Trinet Hin en Pieter van der Kamp met 5015 punten.

Na hun tweede plaats in de tiende ronde deden Erik Hooijschuur en Peter Witte er in de elfde ronde een flinke schep bovenop. Kansloos werden Joop Jonk en Carla Jager en Jan Koolhof en Dolly de Wit verslagen. Zelfs koplopers Henk Gieze en Sieme Ran werden door Witte en Hooijschuur overklast. Dit resulteerde voor Witte en Hooijschuur in een reuzensprong voor het algemeen klassement. Zij stoomden vanaf de 6e plaats in een keer door naar de 2e positie, 13 punten achter de afwezige Pieter van der Woude en Bert Nederlof. De nieuwe koplopers hebben een gemiddelde score van 4821 per speelavond, maar zullen de komende speelavonden alle zeilen bijzetten om hun kwalificatie in de ranglijst te behouden. Gieze en Ran moesten zich drie spellen lang verdedigen met slechte speelkaarten en werden met 3896 punten de hekkensluiters van de 11e ronde. Ernstiger was hun terugval op de algemene ranglijst. Het koppel tuimelde in een keer van de eerste plek naar een gedeelde vijfde plaats met Joop Jonk en Carla Jager. Het onderlinge verschil in de gemiddelde score van de top vijf is slechts 71 punten per speelavond. Na elf speelavonden is dit verschil maximaal 781 punten, die gemakkelijk in de volgende drive recht gezet kunnen worden. De hoogste score van de avond werd met 2023 punten door Trinet Hin en Pieter van der Kamp afgedwongen tegen Joop Moerbeek en Sjors Jimmink. Met hun gemiddelde score van 4806 per speelavond houden Moerbeek en Jimmink kans op een hoge eindklassering indien zij alle resterende avonden aan kunnen treden. Om voor de eindklassering in aanmerking te komen dienen de koppels minimaal 50 procent van de speelavonden aan de competitie deel te nemen. De eerstvolgende klaverjasdrive in Bethel wordt gespeeld op donderdag 2 april, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Tassen vullen in bieb

De Openbare Bibliotheek verkoopt afgeschreven boeken voor €5,- per tas. Er kan gekozen worden uit alle genres, van spannend tot romantisch. Er zijn ook vooringepakte tassen, zodat de klant thuis verrast wordt door de keuze van de bibliotheek. De afgeschreven dvd's zijn nu € 1.00 per stuk of zes voor € 5.00.