De Koog wint thuis weer niet

De Koog heeft op eigen veld geen groot gat kunnen slaan met directe concurrent Zwaagdijk. De wedstrijd eindigde in 3-3. Man van de middag was Maurice de Groot die met drie treffers De Koog op de been hield.

Thuis spelen en drie punten pakken is het team uit De Koog nog niet op het lijf geschreven. In slechts één van de zeven thuiswedstrijden werd gewonnen. In de eerste helft kwam De Koog op een 2-0 voorsprong. Het was twee keer Maurice de Groot die binnen een half uur spelen op knappe wijze het net vond. Bij het eerste doelpunt schoof hij de bal beheerst langs de keeper van de gasten. 1-0 Even later kopte hij een afgemeten voorzet van Peter Koorn binnen. Lang van de ruime voorsprong konden de gastheren niet genieten. Door balverlies op het middenveld kwam Zwaagdijk er snel uit en werd aangetekend voor de 2-1. De spelers van De Koog lieten hun kop niet hangen en probeerden de marge te vergroten. Een grote kans was er voor Robin Schoo maar zijn inzet ging vlak langs de paal. Ook was er voor De Groot nog een mogelijkheid om een zuivere hattrick te maken, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Na de thee was het De Koog dat de wedstrijd op slot probeerde te gooien. Het tegendeel gebeurde.

Omstreeks de 70e minuut dachten een aantal Koog-spelers dat de bal over de achterlijn zou rollen. Dit was niet het geval waardoor een speler van Zwaagdijk een medespeler vond en tot scoren wist te komen. 2-2. Na ruim een uur speler werd Alex Daalder gewisseld voor Leon Zijm. Tegen het einde van de wedstrijd kwam De Koog door een fout in de achterhoede ook nog op achterstand. Een schot op doel werd door doelverdediger Eddy Witte gepakt maar zijn redding werd terug gebokst voor de voeten van de aanvaller. 2-3. Even dacht Zwaagdijk er met de 3 punten vandoor te gaan, maar ook zij konden daar niet lang van genieten. Wederom was het Maurice de Groot die dankzij een slippertje van de tegenstander oog in oog met de keeper kwam te staan. Hij faalde niet en maakte in de 81 minuut zijn derde treffer van de middag. 3-3. In de 89e minuut kon De Groot zich onsterfelijk maken, maar de keeper kon ternauwernood zijn ploeg op de been houden. Marcel Ris: 'We hebben ons vandaag tekort gedaan. Voor de rust hadden we een goede fase waardoor je op 2-0 komt. Dat mag je niet meer weggeven. Dan scoren ze toch de aansluitingstreffer en wordt het opeens weer een wedstrijd. Uiteraard ben ik blij dat we dan nog een gelijkspel uit het vuur slepen. Het had tegen onze directe concurrent ook nog slechter kunnen aflopen.' Volgende week speelt De Koog wederom thuis tegen Callantsoog. Aanvang 14:00 uur.