FC Gabala speelt op Krimtoernooi

Het is een nogal opvallende naam op de deelnemerslijst aan het Krimtoernooi dat zaterdag en zondag op de velden van Texel'94 in Den Burg wordt gehouden. Een jeugdteam van FC Gabala uit Azerbeidjan maakt daar zijn opwachting.

De komst van de club naar Texel is geen toeval. Een van de leidinggevenden bij FC Gabala is Stanley Brard, oud-jeugdtrainer van Feyenoord. 'Hij is hier eerder geweest bij de Krimtoernooien', vertelt organisator Gerrie Plaatsman, 'en het is hem zo goed bevallen dat hij nu ook graag met zijn team uit Azerbeidjan meedoet.' FC Gabala bestaat sinds 1995 en heette aanvankelijk Goy Gol. In 2006 verhuisde de club naar de historische stad Gabala in het noorden van Azerbeidjan waarna het FC Gabala werd. De club draait mee in de top van de Premier League van Azerbeidjan en was tien jaar geleden een keer landskampioen. Brard werkte acht jaar bij Feyenoord en stond daar als jeugdtrainer aan de basis van diverse spelers die nu in het eerste van Feyenoord spelen. Bij Gabala heeft hij een Football Academy onder zijn hoede waar het nodige in de eigen jeugd wordt geïnvesteerd. Andere jeugdteams (spelers tot 13 jaar oud) die meedoen aan het Krimtoernooi komen van Feyenoord, FC Twente, AZ, FC Groningen en er doet een selectie van Texelse jeugdspelers mee. Er wordt zaterdag 28 maart en zondag 29 maart gespeeld op het A- en B-veld van Texel'94 op Sportpark Zuid in Den Burg. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur en op zondag om 9.45 uur. Het toernooi is georganiseerd door Plaatsman, Jan van Dee van De Krim en Maup Martens, scout van Feyenoord. Het team van FC Gabala verblijft een week op het eiland en wordt ondergebracht bij het vakantiepark nabij De Cocksdorp.


Koersbal

Texels Welzijn en Sportservice Texel hebben op vrijdag 10 april een nieuw Texels Kampioenschap Koersbal georganiseerd.

De deelnemers, afkomstig uit alle dorpen, spelen vanaf 13.30 uur een soort dorp tegen dorp toernooi. Er worden diverse partijen gespeeld. Het dorp dat aan het einde van de middag de meeste partijen heeft gewonnen mag zich Texels Kampioen Koersbal noemen. Er wordt gespeeld in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Het toernooi duurt tot ongeveer 16.30 uur. Deelnemers kunnen zich opgeven bij hun eigen koersbalvereniging. De contactpersonen van de koersbalverenigingen moeten de aanmeldingen vóór 27 maart aan Betsie Verhoeven van Texels Welzijn doorgeven. Mensen die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Betsie Verhoeven van Texels Welzijn, tel, 312696 of Connie Joling van Sportservice Texel, tel. 322815.