Verlies Texel '94 tegen Woudia

Tegenstander Woudia uit Westwoud onder de rook van Hoorn veroverde zondag in Den Burg drie kostbare punten op het ver onder de maat spelend Texel '94. De Texelaars verloren in eigen huis met 2-3.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat de gasten, die rode lantaarndrager zijn in de derde klasse, gekomen waren voor een goed resultaat. Het grootste deel van de eerste helft speelde zich af op de helft van de thuisclub. De gastheren kwamen zelden voor het doel van de tegenstander. Het keiharde oordeel van een groot aantal Texelse supporters was dat er slecht gevoetbald werd door hun favorieten.

Pas na tien minuten spelen kwamen de eilanders voor het eerst in de buurt van het Woudia-doel. De keeper van de gasten greep resoluut in en het gevaar was bezworen. Na een kwartier kregen de Texelaars een hoekschop te nemen, die door de defensie van de bezoekers werd afgeslagen. In het vervolg van de wedstrijd voetbalden de gastheren zonder beleving, een derdeklasser onwaardig, oordeelt onze correspondent.

Na een half uur leek het spel van de thuisclub op een ontspannen potje zomeravondvoetbal waar geen belangen op het spel staan. Omstreeks de 35e minuut kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong (0-1). De gasten roken dat er tegen de slap spelende thuisploeg vanmiddag wat te halen viel en bleven strijden voor een goed resultaat. In de 47e minuut faalde Lesley Koning bij een doelpoging iets terug te doen.

In de 53e minuut na de rust scoorde Jaap Duin de gelijkmaker (1-1). De goed bij het Woudia-doel opgestelde scheidsrechter oordeelde ondanks Woudia-protesten dat de bal het doelvlak was gepasseerd en kende de goal toe. De eilanders konden maar kort van de gelijke stand genieten, want in de 60e minuut kwam Woudia op 1-2, waarbij de Texelse defensie te kijk werd gezet.

Texel'94 veroorzaakte in deze fase veel onnodige overtredingen. 10 minuten voor het einde schoot Jesper List nog eens naast het Woudia-doel. Twee minuten erna schoot Lesley Koning de gelijkmaker in de touwen (2-2).

Sander de Haans lobje ging in de 86e minuut ternauwernood over het Woudia-doel Het venijn zat wederom in de staart. In de 89e minuut scoorde een der Woudia-spitsen de winnende treffer 2-3.

Texel'94 kan de wonden likken. Voor komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen VVW uit Wervershoof op het programma.