De liefhebbers van sprookjes kunnen terecht bij Cinderella.
De liefhebbers van sprookjes kunnen terecht bij Cinderella. Foto: Filmfoto

Amerikaans stemrecht in Cinema Texel

Cinema Texel presenteert komende week weer drie nieuwe films. Zo gaat Insurgent 3D in première. Liefhebbers van sprookjes kunnen terecht bij Cinderella en vanaf maandag draait Selma, een indrukwekkend waargebeurd verhaal over een strijd die leidde tot één van de grootste historische overwinningen in de Amerikaanse geschiedenis.

In het tweede deel van Divergent: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt naar bondgenoten en antwoorden in de ruïnes van een futuristisch Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtig en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie.

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella's vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella's vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie. In het waargebeurde drama Selma blikken we terug op één van de historische hoogtepunten uit de Amerikaanse geschiedenis: de Voting Rights Act, waarmee het stemrecht voor elke Amerikaan, ongeacht huidskleur of afkomst, werd vastgelegd.