Wat ik zeggen wou

Ons Genoegen

Dinsdag 10 maart stond op de voorpagina van de Texelse Courant: 'scheuren in fundament sporthal na overbelasting Horecabeurs.'

Dit is wel heel kort door de bocht.

In de rapportage 'naar constructieve veiligheid van Sporthal Ons Genoegen' van ingenieursbureau IBT wordt op bladzijde 20 gesproken over de beurs, maar ook over andere bijeenkomsten, zoals de diploma-uitreiking van de OSG. Niet alleen de beurs of de OSG maakt gebruik van de sporthal, maar ook concerten, sportmanifestaties of anders hebben in het verleden daar plaatsgevonden. Naar aanleiding van deze headline werd ik gebeld door verontruste horeca-ondernemers en ook door leveranciers dat men had gehoord dat de Horecabeurs niet door zou gaan. Mag ik daarom wel verbaasd zijn dat deze kop een zodanig impact heeft op het lezerspubliek, dat hierdoor allerlei indianenverhalen de ronde doen. Van de redactie van de Texelse Courant had ik zeker verwacht dat zij eerst hun huiswerk moeten doen alvorens dit soort kreten gepubliceerd worden. Maar ja, zo'n kop op de voorpagina is sensatie, toch?

Op 24 maart wordt de 22e horeca- en recreatiebeurs georganiseerd in sporthal Ons Genoegen en ja, de sporthal is veilig.

Nico Erwich

De Koog

Naschrift:

Het artikel is een weergave van hetgeen de wethouder hierover in het openbaar heeft verteld tijdens het overleg tussen college en de dorpscommissie van Den Burg. Daarin heeft ze geen andere oorzaken genoemd.