Geflatteerde nederlaag Texel'94

Een prachtige vrije trap, de gemiste kansen en een geflatteerde uitslag zullen bij Texel'94-supporters in het geheugen zijn gegrift. De ploeg verloor op een druk bezocht sportpark, ondanks het goede spel, met 1-5 van Topklasser Spakenburg.

Texel'94 begon slecht aan de bekerwedstrijd. De Texelaars maakten in de opbouw veel slordige fouten. Dit werd na drie minuten genadeloos afgestraft door de bezoekers uit Spakenburg. Na een foute inspeelpass van Texel'94 op de middenlijn, schakelde Spakenburg snel om en kwam Maurice van der Wilt oog in oog met doelman Dennis Schouwstra. De aanvaller rondde koelbloedig af en liet Schouwstra kansloos. 0-1. Twee minuten later ontsnapte de thuisploeg aan een 0-2 achterstand. Na een prachtige aanval van Spakenburg kwam de inzet van Peter de Lange op de paal. De aanval werd opgezet door Niels Buijtenhuis die met een crosspass over de breedte van het veld Jordy Strooker bereikte. Strooker kaatste de bal gelijk door naar De Lange, maar het houtwerk stond een treffer in de weg. De Texelaars probeerden het spel beter te maken door op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dat moment kwam in de elfde minuut, nadat Texel'94 een vrije trap mocht nemen. Deze kans werd door Patrick Nieboer op prachtige wijze benut. De Texelaar krulde de bal over de muur heen en schoot in de kruising. 1-1. Toeschouwers en Nieboer waren uitzinnig van vreugde. De thuisploeg kreeg daarna steeds meer grip op de wedstrijd, maar benutte de kansen die zij kregen niet. Zo kreeg Lesley Koning na goed doorzetten van Nieboer de bal voor zijn voeten, maar schoot hij net naast. Een moment later kreeg Koning de bal door doelman Taberima cadeau, maar kon hij niet profiteren van zijn fout. Texel'94 kreeg steeds meer het gevoel dat het Spakenburg kon verslaan, maar gaf ook meer ruimte aan de bezoekers. Dat leidde vlak voor rust tot de 1-2. Na rust kon Texel'94 het hoge tempo van de eerste helft niet meer opbrengen, waardoor Spakenburg makkelijker aan voetballen toekwam. Zo glipte Salim Amerzgiou in de 53ste minuut langs Pim de Lugt en schoot op doel. Zijn inzet leek naast te gaan, maar de bal plofte prompt in de linker onderhoek. In de 63ste minuut profiteerde Van der Wilt van de fout van Schouwstra. 1-4. De doelman uitte zijn frustratie met een schop tegen de doelpaal. Acht minuten later maakte Van der Wilt zijn vierde van de wedstrijd. De aanvaller profiteerde van slordigheden in de defensie van Texel'94 (1-5). 'We kwamen er bij vlagen goed uit, vertelt Roomeijer na afloop. 'Ik vind 1-5 erg hoog uitgevallen. Ik had 1-3 een juiste uitslag gevonden.'