'Beter toezicht op

gebruik sporthal'

De gemeente had beter toezicht moeten houden op het gebruik van sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

Dat zei wethouder Hennie Huisman dinsdagavond tijdens de raadsvergadering, nadat Edo Kooiman (Texels Belang) vragen had gesteld over de Horeca- en Recreatiebeurs en sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Huisman had tijdens het bezoek van burgemeester en wethouders aan Den Burg gemeld dat er scheuren in het gebouw zijn ontstaan door overbelasting van de vloer van de sporthal. Als voorbeeld van overbelasting had ze de Horecabeurs aangehaald. Dat klopte, maar er waren meer veroorzakers. Volgens een onderzoek naar de constructieve veiligheid van Ons Genoegen waren naast beurzen ook andere bijeenkomsten zoals de diploma-uitreikingen van de OSG niet bevorderlijk voor de vloer. In het rapport, vorig jaar gemaakt door Ingenieursbureau Texel, staat een waarschuwing aan de gemeente dat Ons Genoegen 'voor dit soort activiteiten niet is ontworpen.' De gemeente kreeg de waarschuwing omdat die eigenaar van Ons Genoegen is. Volgens het rapport, gemaakt in aanloop naar de keuze of de gemeente een nieuwe sporthal moet bouwen, wordt er wekelijks al zeer intensief gebruik gemaakt van Ons Genoegen voor sport- en gymlessen van verenigingen en het onderwijs. In het rapport staat verder dat de constructie van Ons Genoegen veilig is te noemen. Dat wordt ook door wethouder Huisman benadrukt.


Collecte

Een collecte voor Amnesty International heeft op Texel €1598,27 opgeleverd. Er waren twintig vrijwilligers op pad om te collecteren.


Hollebol opent weer zijn deuren

Galerie de Hollebol opent na een jaar weer haar deuren. Eigenaar Karin Vonck kon tijdens een druk jaar in restaurant Public grill niet aanwezig zijn in de galerie.

Vonck heeft vier kunstenaars benaderd om te starten met de expositie. Zo mogen Simon Smit fotografie, Texelkunst, Ingmar Moerbeek en Cecile Art als eerste hun werk laten zien. De galerie kan net als voorheen via Nauta boek en Public grill betreden worden. Tijdens het diner bij Public Grill kan men ook genieten van de galerie. De belangstellenden zijn van harte welkom in galerie De Hollebol.