Wethouder Frank Kingma helpt 25 leerlingen  mee met planten in de Kikkertstraat in De Cocksdorp.
Wethouder Frank Kingma helpt 25 leerlingen mee met planten in de Kikkertstraat in De Cocksdorp. Foto: Adriaan Van Liere

Wethouder helpt mee planten

Wethouder Frank Kingma heeft woensdag samen met 25 leerlingen van basisschool Durperhonk plantjes geplant in de Kikkertstraat in De Cocksdorp. Dit werd in het kader van de nationale boomfeestdag gedaan.

Op de Boomfeestdag werden om 13:00 uur overal in het land door kinderen in totaal rond de 2000 plantjes neergezet. Medewerkers van de gemeente vertelden vooraf aan de basisschoolleerlingen wat de bedoeling was en deelden handschoenen uit ter bescherming. De kinderen mochten na afloop de handschoenen mee na huis nemen, ook kregen zij van de gemeente bloemzaadjes mee. In de Kikkerstraat werden berberissen, ook wel zuurbes genoemd, en rozen geplant. Volgens de gemeente is het planten hiervan de ideale afronding voor de werkzaamheden aan de Kikkertstraat. De straat werd begin november open gemaakt vanwege de herinrichting ervan.

Naast de Kikkertstraat werden ook de boomsingels langs het Skillepaadje bij Oudeschild van planten voorzien. Dit werd gedaan door de leerlingen van basisschool De Bruinvis in samenwerking met Staatsbosbeheer en wethouder Eric Hercules.