Website Teenkicks genomineerd

De website Teenkicks van Narita Derks (17) is genomineerd voor de gouden apenstaart in de categorie beste online content gemaakt door kinderen. Voor deze categorie zijn drie websites genomineerd.

De gouden apenstaart is een prijs voor kinderen die zelf online content maken, zoals games of een website. De prijs wordt sinds 1999 door ECP, platform voor InformatieSamenleving en MijnKindOnline uitgereikt. Derks is erg blij dat ze genomineerd is: 'Ik had dit eigenlijk nooit verwacht, want ik hoorde vaak van mensen dat ze het wel leuk vonden, maar dat ze het te progressief vonden.' Volgens de Texelaar is haar website die gericht is aan jongeren tot en met 16 jaar inderdaad progressief, maar denkt dat dit juist de jongeren aantrekt. 'Teenkicks is in het algemeen meer een alternatief voor de bekende websites voor jongeren. Ik denkt dat het daarom een goede website is.' TeenKicks is een online magazine dat sinds 2013 bestaat en is opgericht als antwoord op de standaard jongerenmedia. De website onderscheidt zich aan de hand van het thema dat ze maandelijks hanteren, content te publiceren en taboeonderwerpen bespreekbaar te maken. Dit wordt geschreven door de lezers, vanaf 13 jaar. Veel artikelen op de website sluiten aan op de actualiteit. In 2014 ontving Teenkicks een YO! Award voor 'Beste website door jongeren'. De site stond in december tijdelijk op zwart om in februari weer online te gaan. 'We waren bezig met een doorstart voor de website. Zo vormden wij deels een nieuwe redactie, zodat we weer dagelijks konden publiceren. Daarnaast waren we op zoek naar onderwerpen die we op de site konden plaatsen. De winnaar wordt donderdag 2 april bekendgemaakt tijdens de Kinder Media Awards in Hilversum, in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.


Voorjaarsmarkt

Stella Maris Vrije School houdt zaterdag 21 maart een voorjaarsmarkt op het schoolplein aan de Gasthuisstraat in Den Burg. Het is het begin van de lente en dat is volgens de Vrije School reden voor een feestje. De markt duurt van 11.00 tot 15.00 uur en kent diverse activiteiten voor jong en oud. Er zijn workshops voor de kinderen, er worden zilte lekkernijen verkocht en het ouderkoor treedt op. Er zijn ook tal van kraampjes. Bezoekers kunnen een strippenkaart kopen, waarmee ze vervolgens aan activiteiten kunnen meedoen. Met de opbrengst wordt speelmaterialen aangeschaft en het schoolplein aan de Gasthuisstraat opgeknapt.