In het midden Tom de Lugt van Texel rechts Jesper Arkenbout in actie tijdens de nacompetitie wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer (2-0)
In het midden Tom de Lugt van Texel rechts Jesper Arkenbout in actie tijdens de nacompetitie wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer (2-0) Foto: Willem Sangers

Texel'94 ontmoet topklasser

Spakenburg voor bekerwedstrijd

De wedstrijd om de districtsbeker West 1 tussen derdeklasser Texel'94 en topklasser Spakenburg staat aankomende woensdag op het programma.

De ploeg van trainer Willem Roomeijer zal de huid tegen de topklasser duur verkopen. Bij winst plaatst Texel'94 zich voor de achtste finales. Er is de laatste weken veel gedoe geweest rondom deze wedstrijd. Zo heeft de KNVB lang moeten zoeken naar een geschikte datum. De Texelaars kunnen woensdag hun borst nat maken. 'Ik heb Spakenburg twee weken geleden gezien en ze spelen erg goed voetbal. Je kunt duidelijk zien waarom zij in de topklasse spelen.' De topklasse zit onder de eerste divisie van het voetbal. Het tijdstip van de wedstrijd maakt het volgens de trainer wel lastig. 'Veel spelers hebben ook hun werk en het is maar de vraag of ze vrij kunnen krijgen. Daarnaast studeren nog enkele spelers aan de overkant. Het is een punt van aandacht wie er aanwezig zijn'. Texel'94 zal qua speelstijl aangepast gaan spelen. Zo zal de thuisploeg meer verdedigen dan normaal wordt gedaan om overloping te voorkomen. De aftrap is om 17.00 uur.