Reünie De Koog begint te leven

De aanstaande reünie van horecagangers in De Koog, die op 17 en 18 april gehouden wordt, begint flink te leven. De speciale Facebookpagina 'Uitgaan in De Koog zoals het was' begroette afgelopen week alweer haar duizendste lid.

Barbara Ruiter uit De Koog, telg uit een geslacht dat de horeca in De Koog niet bepaald gemeden heeft: Koos Ruiter en Cocky Penha. Met een feestelijk bloemetje en 2 vrijkaarten voor de reünie op 18 april werd zij verwelkomd. Het weekend van 17 en 18 april staat geheel in het teken van een reünie in discotheek De Toekomst, die het onvermijdelijke gevolg is van de activiteiten op de 'Uitgaan in De Koog zoals het was'. Zaterdag 18 april gaan de bezoekers van de Toekomst terug naar hun jeugd. Met oude films, talrijke foto's en muziek uit de vorige eeuw, die ook nog eens gedraaid wordt door dezelfde dj's als die waar zij in hun jeugd naar luisterden en keken: Kees Schoemaker, Hans Strick en Willem Bax die in de jaren '80 in De Toekomst draaiden en Hette Feikema, begenadigd plaatjesdraaier uit de Riche en Boulevard. Kaarten voor de reünie zijn uitsluitend verkrijgbaar op de site van 'Uitgaan in De Koog zoals het was'. Kaarten voor het evenement kosten €10,-.

Voor degenen die aan één avond niet genoeg hebben is er op vrijdagavond in de Talk of the Town een opwarmavond met een Singleparty, waarbij single niet staat voor vrijgezel maar voor een '45 toeren plaatje' Neem de eigen oude singles mee en die worden die avond gedraaid op een ouderwetse platenspeler. De bezoekers die goede herinneringen hebben aan de trap van de Beerekuil kunnen die op deze avond op- en aflopen en op de foto zetten, met zichzelf en de ongetwijfeld vele oude vrienden die aanwezig zijn. De toegang voor deze avond is gratis.

Tenslotte wordt er op dit moment hard gewerkt aan de totstandkoming van een boek over het uitgaan in De Koog in de vorige eeuw. De ruim 1.000 foto's die al op de site staan vormen de basis van dit boek maar er zijn nog honderden oude foto's en voorwerpen die hun première beleven in dit 300 pagina's tellende boek dat eind november zal verschijnen. Op de reünie zal een fotograaf rondlopen die alle bezoekers op de gevoelige plaat zal vastleggen. Deze foto's zullen opgenomen worden in het boek zodat de lezers voor in het boek kunnen zien hoe ze er vroeger tijdens het stappen uitzagen en dit vergelijken met hun huidige uiterlijk……Ook dit boek kan nu al besteld worden via de onlineshop op de site "Uitgaan in De Koog zoals het was". De prijs is erg laag gehouden met een prijs van € 19,99. Oud-stappers die een kaartje voor de reünie willen kopen en tegelijkertijd het boek bestellen krijgen zelfs een extra korting van € 4,-. Boek en entreeticket kosten dan samen €24,99.