Gert-Jan Schoorl en Kees Bakker in actie op de baan.
Gert-Jan Schoorl en Kees Bakker in actie op de baan. Foto: Eilandschutters

Schoorl opnieuw Superkeizer

Boogschutter Gert-Jan Schoorl heeft zondag met een behoorlijk verschil voor de vierde keer op rij de Superkeizerverschieting van de Eilandschutters gewonnen.

De titel Superkeizer is in het leven geroepen nadat de Eilandschutters er een paar jaar geleden een tweede keizerschutter bij kregen toen Kees Bakker drie maal achter elkaar de koningstitel bij de houtschutters won. Gert-Jan Schoorl is dan nog de recurve keizerschutter.

Om uit te maken wie de absolute topschutter is, schieten beide keizerschutters nu twee rondes tegen elkaar in beide disciplines. Schoorl kiest ervoor om met recurve te beginnen. Hij schiet vrij constant en het puntenaantal loopt al snel uit. Bakker moet eerst even warm draaien maar eindigt de eerste ronde toch met een achterstand.


In de pauze laat het oudste clublid (Evert van Bockommaas 88) zien dat hij het boogschieten nog niet verleerd is.
De tweede ronde wordt van boog gewisseld. De stand gaat nu gelijk op. Bakker schiet heel behoorlijk, maar kan de achterstand van de eerste ronde niet meer inhalen. Met een verschil van 57 punten mag Gert-Jan Schoorl zich opnieuw de Superkeizer noemen.