Winst voor G-team Texel op Schagen

'We speelden dit keer 8-7, want Schagen had maar zeven spelers. Dit keer was Martien Maat onze coach samen met Jan Frans Haveman. Klaas v.d. Berg had een trouwerij. We kwamen eerst met 1-0 achter door hun spits die over links de bal zo voor zou geven en door de wind zo in ons doel kwam. Daarna kwam er een actie van onze speler Robin Beekman en die gaf een pass rechtdoor op Sjoerd Maat en die gaf de bal voor en Twan Weijers 1-1 binnen schoot. Daarvoor had Ricardo Blom diverse kansen schoot hij een keer tegen de lat. De ruststand was 1-1. In de tweede helft raakte Paul Bakker nog geblesseerd aan zijn rechterbovenbeen door een sprint en ging eruit. Daarna gaf Robin Beekman een pass op Sjoerd Maat en die gaf hem weer aan Ricardo Blom en die scoorde de 2-1. Daarna maakt Ricardo Blom nog een keer een doelpunt maar dat werd niet goedgekeurd omdat de keeper geblesseerd op de grond lag en gelukkig later weer verder kon. Peter Breuer, onze keeper, en de achterhoede speelden een goede wedstrijd evenals de rest van ons team. Eindstand 2-1 voor Texel'94 G1. Volgende week spelen we om 14.30 uur tegen Zwaagdijk G1, waartegen we uit 3-3 hadden gespeeld.'


Geen handhaving schaakclub En Passant

De sleutelwedstrijd tegen Magnus/Anna Paulowna in Schagen moest gewonnen worden, wilde En Passant nog een kansje houden om in de 1e klasse NHSB te blijven. Nu de concurrent met 4,5-3,5 won is de achterstand in de laatste ronde over twee weken alleen theoretisch nog te overbruggen.

Op papier beloofde de wedstrijd spannender te worden dan in de praktijk bleek. De top en de staart zouden het moeilijk krijgen, terwijl de borden drie tot en met zes op winst moesten kunnen spelen. De match met een organisatorische blunder: de helft van het Texelse team zocht de verkeerde speelzaal en had de uitnodiging niet goed gelezen. Toen ze het café in het centrum eindelijk gevonden hadden was er een uur van hun speeltijd voorbij. Dat was voor Joop Rommets het sein om helemaal niet op winst te spelen en genoegen te nemen met een eenvoudige en snelle remise, de eerste tegenvaller. Daarna volgde er nog winstpartijen voor Jaap dros, Kees de Best en Gert Both, maar verloren Jaap de Wijk, Mohammed Al Rawy, Thomas Richter en Ko van Heerwaarden hun partij. Daardoor kon degradatie naar de tweede klasse niet voorkomen worden.