Texel'94 speelt gelijk in Zwaag

Texel'94 heeft de uitwedstrijd tegen Westfriezen uit Zwaag met 1-1 gelijk gespeeld. De mannen van Willem Roomeijer zaten slecht in de wedstrijd op het kunstgras. Texel'94 blijft hierdoor op de negende plaats met 25 punten.

Zowel defensief als aanvallend ging er veel mis bij Texel '94. Al goede bedoelingen gingen in rook op. Voor het geringe aantal toeschouwers viel er, vooral in de eerste helft, weinig te genieten. De temperatuur van 4 graden deed verlangen naar een hete kop chocomelk met een scheutje rum of een kom snert. Een groot deel van de eerste helft was er sprake van twee gelijkwaardige ploegen die aftastend speelden. Omstreeks de 11e minuut loste Bart de Lugt het eerste schot richting Westfriese goal. De bal werd helaas geblokt door een tegenstander. Omstreeks de 20e minuut hadden de Westfriezen een betere fase van de wedstrijd. Kansen werden echter niet gecreƫerd. Een steekballetje van Pim de Lugt in het vervolg was net iets te hard om succes op te leveren. Na ruim een half uur schoot Lesley Koning van afstand over het vijandelijke doel. Kort erop was Bart de Lugt vlak voor het doel van de tegenstander dicht bij een treffer. De keeper greep echter kordaat in. Het Texelse middenveld leed af en toe slordig balverlies , waardoor de Westfriezen dreigend konden worden. In de 40e minuut was een slap schot van Joren Bakker een makkie voor de keeper van de gastheren. Omstreeks de 47e minuut gaf de scheidsrechter het signaal voor de rust. Na de hervatting kwam de thuisclub reeds in de 47e minuut op een 1-0 voorsprong. Even leek het erop dat de gastheren zouden doordrukken. Texel '94 herstelde zich enigszins en na omzettingen in de ploeg kwam het succes. Een half uur voor het einde scoorde Patryk Nieboer na een assist van Bart de Lugt de gelijkmakende Texelse treffer.(1-1). Beide ploegen kregen hierna nog wel kansen maar de score bleef ongewijzigd. De Texelse ploeg speelt woensdagmiddag om 17 uur de bekerwedstrijd tegen topklasser Spakenburg uit de zaterdagcompetitie. Zondag 22 maart spelen de eilanders thuis tegen Woudia.

Lotte Schermel

ontvangt Viguurs-cup

Lotte Schermel (10j) heeft de de 'Pim Viguurs-cup' voor de inzet en uitvoering van een bo-kata (traditionele loop vorm die word uitgevoerd met een lange vechtstok) ontvangen. Met deze loop vorm werd zij derde op een karate toernooi in Julianadorp. Lotte ontving de prijs uit handen van haar naamgever Pim Viguurs, 8e dan zwarte band Kyacushin karateka. Op het toernooi vielen ook andere leden van Budovereniging Shima in de prijzen.