De Koog pakt punt in Bergen

De Koog heeft een knap punt gehaald in de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Bergen. Na een tumultueuze slotfase bleef een stand van 1-1 op het bord staan.

In het eerste kwartier kwam De Koog er niet aan te pas en kwam Bergen op voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van Mark Schoo in de 22e minuut was de oorzaak. Een corner werd door laatstgenoemde verkeerd ingeschat en werd vervolgens hard binnen gepegeld. 0-1. Het tweede deel van de eerste helft kwam De Koog wat meer aan voetballen toe en creƫerde het een paar spaarzame kansen. Na de thee werd Maurice de Groot in punt van de aanval gezet en werd Mark Schoo gewisseld. Door het druk zetten van Bergen werd veelal de lange bal gehanteerd. Ook Bergen kwam niet meer voetballend onder de druk uit en werd tot hetzelfde gedwongen. Het spelbeeld golfde interessant op en neer. In de 60e minuut was het Robin Schoo die knap raak kopte uit een corner van Daan Eelman. 1-1. De Koog rook bloed, waardoor Bergen achteruit werd gedrukt. In de 66e minuut kwam Joris Ellen voor de moegestreden Ben Daalder in de ploeg. Een doelpunt kon aan beide kanten vallen. Bergen was gevaarlijk bij standaard situaties. De Koog was daarentegen gevaarlijk met de lange bal. De goed ingevallen Maurice de Groot was dichtbij een treffer toen hij van Robin Schoo een splijtende pass kreeg. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Ook de rebound kon door Joris Ellen niet tot doelpunt worden verwerkt. Het meegereisde publiek van St. George (koploper 5e klasse) liet uitbundig bij deze kans hun steun voor De Koog horen. In de 75e minuut kwam Jesse Blaauboer in de plek voor Alex Daalder en hielden sommige supporters hun hart vast. Het viel niet mee om in deze kolkende wedstrijd in te vallen, maar de A junior verweerde zich kranig. In de 82e minuut werden na een opstootje een speler van Bergen en Bart-Jan Grisnigt met een rode kaart (2x geel) van het veld gestuurd. Een hachelijk moment deed zich voor in de laatste minuten van de reguliere speeltijd. Sander Legierse werd door zijn keeper gemaand een bal terug te koppen, maar deed dat niet. Keeper Eddy Witte was daardoor genoodzaakt om bal en speler kansarm te maken. Bergen protesteerde fel, maar de leidsman gaf een vrije schop aan De Koog. 'We hebben hier een knap resultaat behaald. Bergen staat ongeveer 15 punten boven ons en is qua voetbal wat verder dan wij. Daar was vandaag niks van te merken. Aan het aantal kansen te zien, hadden we eigenlijk nog moeten winnen ook. Dit zijn leuke en interessante wedstrijden. Ik ben trots op de vechtlust van mijn ploeg', vertelt trainer Marcel Ris.