Nieuws

Rode Kruis

Het Rode Kruis geeft woensdag 21 maart van 9.30 tot 13.30 uur een basiscursus EHBO in het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat 13 in Den Burg. Deelnemers leren hoe te handelen bij kleine ongelukjes in en om huis. Aan de orde komt onder meer het beoordelen van de toestand van een slachtoffer en het verlenen van eerste hulp bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, vergiftiging, verslikking en bij letsel aan botten, spieren en gewrichten. Inschrijven is mogelijk via de website "shop.rodekruis.nl/ehbo-voor-iedereen". Vragen kunnen worden gesteld via noordhollandnoord@redcross.nl.


Levend Stratego

Young4Ever, de jeugdclub en de dorpscommissie van Oosterend houden vrijdagavond 20 maart een Levend Stratego. Het hele dorp is spelterrein. De avond is bedoeld voor alle jeugd van 10 tot en 17 jaar en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Mensen die willen meedoen, kunnen groepje van tien tot vijftien personen vormen en een vlag maken ter grootte van 50 bij 50 cm. Groepen kunnen zich aanmelden bij amber@young4ever.nl. Verzocht wordt daarbij namen, leeftijden en de naam van het team door te geven. Voor meer informatie: tel 0633178380.

Darten

Wouter Beens heeft de Masters op zijn naam geschreven. Dat is een toernooi van de Texelse dartwereld voor de beste zestien darters over het spelseizoen 2014-2015. De darters verzamelen het gehele jaar op alle toernooien punten en de beste zestien krijgen een uitnodiging. Beens, als zesde geplaatst, moest het in de finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Jeroen Schouwstra. Hij kende een geweldige start en pakte twee sets voorsprong op Beens. In de derde set profiteerde Beens echter van de fouten van Schouwstra, waardoor hij de stand tot 2-2 wist te krijgen. De laatste set begon met een 1–0 voorsprong voor Schouwstra, maar Beens won. Zaterdag 21 maart is er ter afsluiting van het dartseizoen nog een koppeltoernooi in Question Plaza in Den Burg. Aanmelden kan via de website van de TDO www.texeldarts.nl


Op weg naar Pasen

De Raad van Kerken op Texel houdt dinsdag 17 een avond in De Poort, Elemert 3, waarin Liesbeth Roeper op een creatieve manier de weg naar Pasen laat beleven. We lezen bijbelteksten die bij deze tijd horen en maken aan de hand daarvan een werkstuk waarin zichtbaar wordt wat Pasen voor ons betekent. De tijd is van 19.30 tot 21.30 uur. Opgave is niet nodig.