'Samenspanning is een kletsverhaal'

'Een kletsverhaal', zegt Frank Kingma over de aantijging van de familie Dietz dat hij betrokken was bij een samenspanning.

Die samenspanning zou volgens Dietz het doel hebben acht vakantiehuizen uit de maatschap waarin Kingma samen met de familie Dietz participeerde ver beneden de marktwaarde te verkopen aan het bedrijf van Ed Rabenberg. Rabenberg is eigenaar van hotel Prins Hendrik dat Kingma tot dit jaar pachtte. Kingma: 'De verkoop van de acht huizen is in onderling overleg met de familie Dietz gegaan. Als er zo'n samenspanning zou zijn geweest, dan zou de Rabobank de huizen zeker hebben geveild.' Kingma zegt er overigens niet van op de hoogte te zijn dat Dietz een hoger beroepszaak heeft aangespannen. Daarin zijn Kingma en Rabenberg overigens geen partij, wel de Rabobank en de notaris Verhoeks uit Den Helder. Dietz heeft ook een klacht ingediend tegen deze notaris. Notaris Verhoeks geeft over deze kwestie geen commentaar en beroept zich op zijn geheimhoudingsplicht. Het lukte ondanks een verzoek daartoe niet om voor de deadline van deze krant een reactie van de Rabobank Zaanstreek los te krijgen.

Kingma heeft nog niet besloten of hij een procedure gaat aanspannen om de kosten van het schilderwerk aan de vakantiehuizen op andere wijze op de familie Dietz te verhalen. 'Ik ga eerst deze zaak netjes afhandelen.'


'Twintig procent al heel erg mooi'

'Als je twintig procent van de plannen van Planet Texel in De Koog kunt realiseren, is dat al heel erg mooi.' Dat stelt Jan Visser, programma- en projectmanager van de gemeente Alkmaar. Hij was gisteren op uitnodiging van het college aanwezig bij de dorpenronde.

Visser is vanuit zijn functie betrokken geweest bij soortgelijke - grotere - projecten in Alkmaar. Hij is erg enthousiast over de plannen van Planet Texel. Ook in de zaal waren de geluiden overwegend positief. 'Maar het bestemmingsplan dan? Dat ligt vast en dan ben je alweer twintig jaar verder', sprak een Koger. Het college gaf aan dat als blijkt dat er draagvlak voor de plannen is, het bestemmingsplan gewijzigd kan worden. Op 20 en 21 april wordt er in dorpshuis De Hof in De Koog een inkijk in de plannen gegeven, zodat iedereen een beeld krijgt van de revitalisatie plannen voor de badplaats.