Motorcrossers staan klaar voor de eerste rit van het seizoen.
Motorcrossers staan klaar voor de eerste rit van het seizoen. Foto: Ronald Timmer

Sneldheid en enthousiasme bij opening motorcrossseizoen MAB

Op het terrein van de MAB-club aan de Hoofdweg in Eierland is afgelopen zondag de eerste van acht motorcrosswedstrijden verreden.

Op de jeugdbaan was het goed toeven. Opvallend was Stan Witte die voor het eerst in de 50 cc pw-klasse B reed. Hij zette met overmacht de beide manches op zijn naam, gevolgd door Guido en Kiera de Ridder. Ook deze jonge coureurs namen voor het eerst deel aan een wedstrijd.

Bij de 50 cc A-klasse, de jongens en meiden die al een paar jaar langer rijden, was het Owen Kooger die opvallend het veld achter zich liet en naar de overwinning reed. Imme de Wolf reed in deze klasse ook haar eerste wedstrijd en eindigde als zevende. Na vier jaar terug op de jeugdbaan is de Puch automatenklasse, met liefst tien rijders. Er werden hoge snelheden gehaald en het was dringen voor een plaatsje op het podium. Dave Gieles was hier de snelste, gevolgd door Jim Boogaard en Sietse Eelman. Op de grote baan was het niet veel anders. De rijders hadden er weer zin in na de winterstop. Bij de 85cc kleine wielen was het Tijme Goënga, die de overstap maakte van 65cc naar 85cc en in deze klasse won. Tim van Dooijeweerd, de man met veel ervaring, was te sterk voor iedereen in deze klasse 85cc hoge wielen.

Berry Amsing was met de achtste plaats de beste Texelaar in een groot veld motoren MX2 2-takt. Hier stonden maar liefst 23 rijders aan de start, veruit de grootste groep. In de superklasse, de klasse met de zware motoren, was het Pascal Veenstra die de eerste plek niet kon houden. Hij eindigde verdienstelijk als tweede. Jan Jelle van der Vis eindigde als zesde.

De Mab-club, sectie Motorcross, kijkt terug op een zeer geslaagde eerste wedstrijd van het cross-seizoen. De wedstrijd was goed bezocht met maar liefst 85 rijders.