Omdat Klif 12 geen orgel heeft, verplaatst één optreden zich naar het orgelatelier aan de Witteweg.
Omdat Klif 12 geen orgel heeft, verplaatst één optreden zich naar het orgelatelier aan de Witteweg. Foto: Jan Bot

Finale Solistenfestival

In Klif 12 in Den Hoorn wordt vrijdag 20 maart om 19.30 uur het Solistenfestival van Artex gehouden. Na drie voorrondes met 28 solisten zijn er twaalf deelnemers door de jury geselecteerd om deel te nemen aan de finale. Het begint om 19.30 uur.

Het aanbod is divers: van zang, (bas)gitaar en bugel tot viool, cello, piano tot kerkorgel. Artex heeft de leerlingen zo veel mogelijk gestimuleerd om niet met een cd mee te spelen. Daar waar solisten begeleid worden, zal dat meestal door een vriend of vriendin gebeuren. Eén solist bespeelt het orgel. Omdat Klif 12 geen orgel heeft, verplaatst het Solistenfestival zich voor dat optreden naar het orgelatelier aan de Witteweg. Na dit optreden loopt het gezelschap terug naar Klif 12, waar het juryberaad zal plaatsvinden. De jury beoordeelt onder andere op muzikaliteit, het aantal lesjaren, leeftijd en de presentatie. Aan het einde van de avond worden een eerste, tweede en derde prijs en een aanmoedigingsprijs uitgereikt.

De finalisten zijn: Felix Marseille (zang), Esmée Pieters (zang), Shanice Smith (piano), Lars Tielemans (gitaar), Josephine Hercules (piano), Jasper Slegh (bugel),

Lobke Folkerts (saxofoon/zang), Pieter van den Broeck (viool), Olaf Zegeren (basgitaar), Jorrit van Uhm (gitaar), Jelle van Breukelen (cello) en Hielke van Breukelen (kerkorgel). De jury bestaat uit Menno Smit, Jeroen Lely, Dyo Wassink en René Pop. Colet Nierop verzorgt de presentatie en neemt deel aan het juryberaad. Kaarten kosten €2,50 en zijn verkrijgbaar bij de administratie van Artex of via de website www.artex-texel.nl.


Vreemde patiënten

bij toneelgroep

Zuid-Eierland

Toneelgroep Zuid-Eierland voert vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart het toneelstuk 'En voelen we ons al wat beter vandaag?' op in Buurthuis Bethel aan de Muyweg. Aanvang 20.00 uur.

Een klucht geschreven door de Cocksdorper toneelschrijver Rob Bodegraven. Plaats van handeling is een ziekenhuis. Geen normaal hospitaal, maar eentje met hoogst merkwaardig personeel en wel heel bijzondere patiënten. Zoals een maffiabaas. Met zijn kwaaltjes valt het wel mee, maar hij houdt er wel bijzondere praktijken op na. Dan is er de klusjesman, wiens nieuwsgierigheid argwaan wekt en ten tonele verschijnt ook een steenrijke barones. De dokter gedraagt zich uitzonderlijk en bijkomende factor is de financiële nood waarin het ziekenhuis verkeert. Een hele reeks personages passeert de revue, gespeeld door acht acteurs. Eén debutant, de anderen zijn routiniers. De regie is in handen van Lindy Hoogendijk. Kaarten à €5,- zijn te bestellen bij Jos Witte tel. 06 23140231 of 311766