Legervoertuigen

Tijdens Bevrijdingsdag wordt in Den Burg een colonne met oude legervoertuigen gehouden en de gemeente is nog op zoek naar deelnemers.

Belangstellenden kunnen zich melden bij voorlichting@texel.nl. Deelnemers krijgen een brandstofvergoeding en een lunchpakket. De colonne is onderdeel van activiteiten die op 5 mei in het kader van Bevrijdingsdag van 11.00 tot 19.30 uur op de Groeneplaats in Den Burg worden gehouden. Bedoeling is dat bij de start van de activiteiten een bevrijdingsvuur op de Groeneplaats wordt ontstoken en daar spelen de legervoertuigen ook een rol bij. Voor de duidelijkheid: Texel kent op dinsdag 5 mei een Bevrijdingsdag en op woensdag 20 mei een Bevrijdingsfeest. De laatste is onderdeel van de vieringen van Texel 600 Jaar Stad.


Bouwloket

De gemeente heeft een Duurzaam Bouwloket geopend. Het loket is een website met informatie hoe geld en energie te besparen door de eigen woning duurzamer te maken. De site bevat daarvoor diverse maatregelen. Texelaars kunnen er volgens de gemeente terecht voor professionele informatie en onafhankelijk advies op het gebied van duurzaam bouwen, verbouwen, energiebesparing en opwekking van energie. Het is gratis en vrijblijvend. Het Duurzaam Bouwloket is op internet te vinden via www.duurzaambouwloket.nl/texel. Er kunnen ook vragen worden gesteld, dat is onder meer mogelijk via info@duurzaambouwloket.nl.


Radio Texel

Radio Texel besteedt zaterdagmiddag live aandacht aan de Halve Marathon van De Waal. Om 12.00 uur begint vanuit dorpshuis De Wielewaal een extra uitzending van het programma Junior Sport. Dat programma loopt over in Paal 13 dat tot 17.00 uur vanuit De Wielewaal wordt uitgezonden.