SV De Koog behaalde in Kolhorn een 0-4 overwinning op Kaagvogels.
SV De Koog behaalde in Kolhorn een 0-4 overwinning op Kaagvogels. Foto: SV De Koog

Winst SV De Koog in Kolhorn

SV De Koog heeft in Kolhorn na het gelijkspel van vorige week orde op zaken gesteld met een eenvoudige overwinning.

De ploeg uit De Koog had geen kind aan het veel zwakkere Kaagvogels. Op het slechte veld konden de Texelaars vrij eenvoudig de bal laten rondgaan. Kaagvogels liet zich inzakken en probeerde met lange ballen de spitsen te vinden. Deze strategie was niet bepaald lonend te noemen want in veel gevallen werd de bal in een vroeg stadium al onderschept. In de eerste helft was het duidelijk De Koog dat op zoek was naar de eerste treffer van de middag. Kansen waren er voor Robin Schoo en Daan Eelman. Tien minuten voor tijd was het nieuwkomer Jordy Maurits die met een bekeken pass Alex Daalder het zestienmetergebied in stuurde. De jeugdige Daalder twijfelde geen moment en verschalkte de keeper met een handige voetbeweging (0-1). In de 50e minuut kreeg Robin Schoo een harde duw van achter en kon de scheidsrechter niet veel anders doen dan de bal op de stip te leggen. Peter Koorn schoot de strafschop onberispelijk binnen (0-2). In de 65e minuut was het nogmaals Koorn die het net wist te vinden. Een half van richting veranderende vrije trap belandde in de korte hoek (0-3). In de 90e minuut wist de Alex Daalder op snelheid z'n tegenstander behendig te passeren. Zijn goal zette de eindstand op 0-4.