Winst klaverjassers Jonk/Jager

Joop Jonk en Carla Jager zetten de tiende klaverjasdrive in Bethel op hun naam. Het koppel was met 5470 punten in drie rondes iedereen de baas. Tweede werden Peter Witte en Erik Hooijschuur op ruim 300 punten afstand. Joop Moerbeek en Sjors Jimmink verloren aanvankelijk van Jager & Jonk, maar herstelden zich en werden derde met 4915 punten.

Waar Peter Witte en Erik Hooijschuur met een goed lopend spel gemakkelijk 1925 punten scoorden tegen To de Maesschalck en Frans Bik deden Joop Jonk en Carla Jager er een schepje bovenop door Hans Kuipers en Hanna van den Berg met 2080 punten te verslaan. Zelf cracks als Sieme Ran en Henk Gieze beten tegen de latere winnaressen in het stof. Louw Nijhuis en Aad Blom beleefden een grillige avond. De koplopers in de totaal competitie moesten De Maesschalck en Bik met 2004 punten laten finishen, maar bereikten zelf een score van 2060 tegen John en Wietske Zwezerijnen. Daarmee raakten zij de eerste plaats kwijt aan Henk Gieze en Sieme Ran. Beide koppels verschillen in de gemiddelde score per avond onderling slechts 8 punten. Bert Nederlof kon samen met Joeke Lie deze keer geen potten breken. Toch handhaaft de oud-sportredacteur zich samen met zijn vaste maat Pieter van der Woude op de vierde plaats. Het echtpaar Zwezerijnen heroverde de derde plaats in de kopgroep. Door hun overwinning nestelen Joop Jonk en Carla Jager zich inmiddels op de vijfde plaats. Alleen koppels, die minstens de helft van het aantal speelavonden aanwezig zijn kwalificeren zich voor de algemene ranglijst. De eerstvolgende klaverjasdrive in Bethel is donderdag 19 maart, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Voetballers gezocht voor waddentoernooi

Op Schiermonnikoog wordt in het weekend van 24 en 25 april wordt het jaarlijkse Waddentoernooi gehouden.

Eilanders trekken elkaar op circa tien verschillende sporten: volleybal, tennis, badminton, voetbal, surfen, biljarten, golf, klaverjassen, hardlopen (dit onder voorbehoud) en darten. Het Texelse voetbalteam dat jaren heeft meegedaan stopt er mee. De organisatie zoekt een nieuw team voor het Waddentoernooi, waar naast sportiviteit gezelligheid hoog in het vaandel staat. Gestreden wordt om de Waddenbokaal. Het eiland dat de meeste punten in de wacht sleept, krijgt de Waddenbokaal.

Wie het leuk lijkt om mee te doen of meer info wil, dan kan je dan kan je contact opnemen met Connie Joling, tel 317425 of mail naar sportservicetexel@texel.com.