Texel'94 A1 heroverde zaterdag tegen Medemblik de koppositie.
Texel'94 A1 heroverde zaterdag tegen Medemblik de koppositie. Foto: Leendert Eelman

Texel A1 aan kop na winst

In een harde wedstrijd heeft het hoogste jeugdteam van Texel '94 goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In Medemblik werd tegen de A1 een zwaarbevocht, maar verdiende 1-3 overwinning geboekt. Hierdoor heeft Texel'94 A1 de koppositie in de 2e klasse heroverd.

Een vrijwel compleet Texel'94 A1 begon nerveus, met de harde wind in de rug, op het kunstgrasveld van Medemblik. De agressievere tegenstander won de meeste duels op het middenveld en daardoor speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Texel'94. Maar tot kansen voor Medemblik leidde dit niet. Nadat Texel'94 halverwege de eerste helft de schroom van zich afspeelde kwamen de kansen. Voorin was met name de snelle Patryk Nieboer een plaag voor de verdediging van Medemblik. Teun Eelman onderschepte de bal halverwege de helft van Medemblik. Na goede passeerbewegingen en een versnelling kwam hij alleen voor de doelman. Bekeken plaatste hij de bal onder de keeper door in het lege doel (0-1). De tweede treffer kwam op naam van Yorgo Helleman, waarna Medemblik 1-2 maakte. Patryk Nieboer ontnam de thuisploeg de hoop op een gelijkmaker door de derde treffer van Texel'94 aan te tekenen. Bijna vanaf eigen helft gaf hij op snelheid verdedigers het nakijken en maakte alleen voor doel geen fout.