Winst voor Texel '94 in Winkel

De mannen van trainer Willem Roomeijer zijn er zondag in geslaagd de altijd lastige uitwedstrijd tegen Winkel in winst om te zetten. Aanvankelijk waren beide teams aan elkaar gewaagd. Gaande de eerste helft trokken de Texelaars de wedstrijd meer en meer naar zich toe.

Het was de wedstrijd van nummer negen Texel '94 op de ranglijst met 21 punten tegen nummer vier Winkel met 29 punten. De thuisclub kreeg reeds na twee minuten een drietal hoekschoppen te nemen. De Texelse defensie verdedigde echter met verve en gaf niets weg. Na een klein kwartiertje kwam de eerste kans voor Texel '94. Bart de Lugt's snoeiharde schot werd echter door een Winkel-verdediger geblokt. De bezoekers speelden verzorgd voetbal met goede combinaties en stuurden de verdedigers van Winkel meerdere malen van het kastje naar de muur. Echte doelrijpe kansen konden echter mede door het stugge verdedigen van de gastheren nog niet worden gecreƫerd.

Toen Winkel omstreeks de 30e minuut even aanzette, maakte keeper Dennis Schouwstra op knappe wijze een afstandsschot van een van de Winkelspitsen onschadelijk. De gasten voerden hierna de druk op. De eilanders kregen een hoekschop,Lesley Koning schoot nog een naast na een assist van Pim de Lugt. Na goed voorbereidend werk van Jeroen Vlaming was het Jesper Arkenbout die verwoestend uithaalde en de Winkel-doelman kansloos passeerde in de uiterste hoek. (0-1) Een dikverdiende voorsprong.

Kort voor de rust moest keeper Schouwstra nog eens zijn kwaliteiten tonen door met een spectaculaire save het schot van een der Winkelvoorwaartsen uit de hoek te tikken. De Texelaars konden hierna met een goed gevoel gaan rusten om van de thee te genieten. Bij het begin van de tweede helft schoot Lesley Koning ternauwernood naast het vijandelijk doel. Texel '94 bleef de betere ploeg en dicteerde de wedstrijd. Omstreeks de 70e minuut dreigde de wedstrijd wat in te zakken. Schoten van Jesper Arkenbout, Bart de Lugt en Jeroen Vlaming waren niet doeltreffend. Kort hierop gooide de grensrechter van de thuisclub roet in het eten door onterecht een Texelse goal wegens buitenspel te annuleren. Hierdoor bleef de spanning min of meer in de wedstrijd. Zes minuten voor het eindsignaal maakte Jeroen Vlaming aan alle onzekerheid een einde door de tweede Texelse treffer te scoren na een assist van Jesper List. Trainer Roomeijer was tevreden over het spel van vanmiddag en blij met de drie winstpunten. Texel '94 blijft op de 9e plaats, maar de onderlinge verschillen zijn klein. Elftalleider Rob van der Stap vond de wedstrijd van vanmiddag de beste van het seizoen. De eerstvolgende competitiewedstrijd van Texel '94 is thuis tegen Woudia op 22 maart a.s.