Scherpenzeel en het koor tijdens repetitie.
Scherpenzeel en het koor tijdens repetitie. Foto: Job Schepers

Scherpenzeel blij verrast met het niveau van Popkoor Texel

'We zijn blij verrast met het niveau van het Popkoor. Ze zitten op een professioneel niveau', vertellen Ton Scherpenzeel van Kayak en Marjolein Teepen (zangeres) na de repetitie voor de rockopera Cleopatra die vanmiddag werd gehouden bij Artex.

Het was de eerste - en direct de laatste keer - dat het koor met Scherpenzeel en Teepen oefende.

'Natuurlijk oefenen we komende weken intensief door, maar dat is zonder Ton en Marjolein. Maar we hebben er vertrouwen in, de samenwerking verloopt direct heel goed', vertelt dirigent Mathieu Vulto. Vandaag werd in twee delen gerepeteerd, een ochtendsessie en een middagsessie.

'Natuurlijk zouden we ook de komende weken nog intensief samen oefenen, maar dat zit er nou eenmaal niet in', vertelt Scherpenzeel die zichtbaar genoot tijdens de repetitie. Op 27 maart wordt de rockopera opgevoerd op de Groeneplaats tijdens het feestelijke openingsweekend van Texel 600 jaar Stad. Popkoor Artex zingt die avond mee bij negen nummers. 'Dat wordt heel spannend. Veel van de koorleden hebben nog nooit in zo'n ambiance opgetreden, het is heel anders dan ze gewend zijn. Qua muziek en ook qua omgeving. Maar we namen het risico niet als we er niet in geloofden. Op de plaat die we van Cleopatra hebben zingt er geen koor mee, maar het Popkoor is een abslute meerwaarde', legt Scherpenzeel uit.

'Het wordt een onvergetelijke ervaring. Het ging nu al zo goed. Iedereen moet gewoon komen', vervolgt Teepen. Popkoor Texel telt zo'n 60 leden. Sinds december oefent het gezelschap onder leiding van Mathieu Vulto wekelijks tweemaal.

'We zijn begonnen nadat we naar Paradiso zijn geweest. We zijn popnummers gewend. Een rockopera is weer een hele andere tak van sport. Als het straks net zo goed gaat als vandaag komt het wel goed', aldus één van de koorleden.