Winst De Koog A1 in eilandderby

Op een winderige zaterdagmiddag heeft ZDH A1 ook de tweede ontmoeting met De Koog A1 met grote cijfers verloren. De Kogers versloeg de ploeg van trainer Daniƫl Bakker met 6-1.

ZDH wilde zich op het terrein van SV de Koog graag revancheren voor de geleden nederlaag tegen De Koog (6-0) op Sportpark Jaap Lap eerder dit seizoen.

De wedstrijd golfde in het begin op en neer. De eerste twee kansen van de wedstrijd waren voor de junioren uit De Koog, maar keeper Jacky Kooij zorgde met twee goede reddingen ervoor dat de Hoornder junioren niet snel tegen een achterstand hoefden aan te kijken.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Een klutsbal kwam plots voor de voeten van Renzo Steffens, die volgens grensrechter Joop Rommets in buitenspelpositie raak schoot.

ZDH ging op zoek naar de gelijkmaker. Dichtstbij was Tim Arends, die op 'randje zestien' hard op de vuisten van Ingmar Kleinveld schoot. Ook Timo Westdorp wist na goed doorzetten een schot te lossen, maar zijn poging ging net over.

Vlak voor rust kwam een corner stil te liggen in het keepersgebied en daar wist Rico Douma van te profiteren: 2-0. De Zwaluwen hoopte na rust op de ommekeer, maar binnen vijf minuten wist Koger Alex Daalder tweemaal te scoren.

Ben Daalder vergrootte de achterstand voor ZDH vervolgens tot maar liefst zes doelpunten. Het lukte de junioren uit Den Hoorn in de tweede helft niet om een antwoord te vinden op het fysieke spel van De Koog en de harde zuidwesten wind.

Een opstootje tussen Barry van der El en Jesse Blaauboer resulteerde voor beide in een tijdstraf. Ook Daan Eelman moest even afkoelen nadat hij een veelbelovende aanval van ZDH onreglementair om zeep hielp.

Met een man meer kregen de Zwaluwen een penalty, nadat Westdorp was neergehaald door Danny van Verseveld. Ingmar Kleinveld stopte de penalty en de rebound, maar Arends wist in derde instantie toch de eer te redden voor de Hoornders: 6-1.

Door de winstpartij op ZDH staan de Junioren van de Koog nu op een vijfde plaats. ZDH staat momenteel op een achtste plaats. Het gat tussen beide clubs bedraagt zes punten.